Süt Tüketiminde Çareler Tükenmez: Laktozsuz Süt Süt Tüketiminde Çareler Tükenmez: Laktozsuz Süt

Buna sürekli artan kilonuzu ve kısa süre içerisinde azalan enerjinizde eklersek, egzersiz yaparken zorlanmanız olağan bir durum. Hamilelikte düzenli egzersiz önemlidir. Sağlıklı kilo almanızı sağlar, daha iyi uyumanıza yardımcı olur, ağrı ve sancıları azaltır. Sizi doğuma hazırlamak için harika bir yoldur.

Peki bu kadar ağır ve yorgun hissediyorken nasıl tempolu bir egzersiz yapabiliriz?

Hamilelikte Egzersiz Topu Faydaları

Hamileyken sevdiğiniz bir filmi, diziyi izlerken bir taraftan da topun üzerinde zıplamak kadar basit bir şey aslında egzersiz topu. Size fazla efor sarf ettirmeden egzersiz yapmanıza yardımcı olur. Doğum toplarının kullanımı oldukça basittir ve size doğum sırasında pasif olmanızı engeller.

Bazı doğum hastanelerinde ve doğum merkezlerinde egzersiz topu bulunur fakat bu size yeterli seviyede egzersiz yapmanızı sağlamayabilir. Kendinize ait bir doğum topu sizin daha fazla egzersiz yapmanıza olanak sağlar. Bu da sizi doğuma daha iyi hazırlar.

Doğum Topu Nasıl Kullanılır, Avantajları Nelerdir?

  • Topun üzerine çömelmeye benzer bir şekilde oturmak, leğen kemiğin açılmasını sağlayıp doğumun hızlı bir şekilde gerçekleşmesine olanak sağlar. Ayrıca topun üzerinde hafifce zıplamak doğum sancılarının azalmasına yardımcı olur.
  • Top üzerinde oturma pozisyonu, doğum sırasında annenin bel ve sırtına hafif masajlar yapılarak anneye destek olunmasına fayda sağlar.
  • Gerek açılma gerek bebeğin çıkışı esnasında top kullanımı doğumun sağlıklı ve oldukça kolay geçmesine yardımcı olur.

Editör: Fırat Çelik