Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın yaptığı açıklamada: "İlçemizde son yılların Aralık ayındaki en etkili kışı yaşanırken, belki İnegöl'de çok fazla olmadı ama İnegöl'ün etrafında kar kalınlığı ciddi boyutlara ulaştı. Yağış sonrası, doğada yiyecek sıkıntısı yaşayan yabani hayvanlar için belediye olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz sahipsiz sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için yiyecek dağıtım programımızın ilk uygulamasını bu gün başlattık"

İDOHA İLE BİRLİKTE

"İnegöl Doğal Hayatı Koruma Derneği (İDOHA) ile birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışma kapsamında, gerek arkadaşların, gerek belediye ekiplerimizin ilçemizde esnaflarımızdan tedarik ettiği ve kendi imkanlarımız ile temin ettiğimiz çok sayıda yiyecek toplandı. Etçil hayvanlar için toplanan et, tavuk, kemik gibi yiyecekler. Otçul hayvanlar için marul, lahana tarzı yeşillikler ve yine kanatlı hayvanlar için buğday gibi tahıl ürünlerini doğaya bırakıyoruz" dedi.

RUTİN DEVAM EDECEK

"Kış aylarının çok soğuk geçtiği, havaların geceleri eksi derecelerde seyrettiği bu günlerde yabani hayvanların olumsuz etkilenebileceği gerçeğini göz ardı edemezdik" diyen Günaydın, şunları söyledi: "Bugün doğaya bıraktığımız yiyeceklerden bir buğday tanesinin dahi, bir kuşun kursağından geçmesinin vereceği mutluluk bizlere yeter. Bizlerin doğadaki tüm hayvanları doyurma gibi bir imkanımız elbette yok. Ama yaptığımız bu işle toplumumuzda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Sonuçta evcil de olsa, yabani de olsa onlarda can taşıyor. Onlar bizim can dostlarımız. Kış mevsiminin ağır geçtiği özellikle kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde, doğada bulunan yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta sıkıntı çektikleri malum. Bu sebeple bu tür çalışmalarımızı kış aylarında gerekli olan dönemlerde rutin olarak devam ettireceğiz"

1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor! 1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor!

İnegöl Doğal Hayatı Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar Ateş de desteklerinden dolayı İnegöl Belediyesi'ne teşekkür etti.

.