İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Diyarbakır Live Kıyıköy kırsalında düzenlenen operasyonla 1'i turuncu, 2'si gri kategoride olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak'ta ise 1 terörist yakalanarak tutuklandı.

İŞKUR'dan Gelecek Meslekler Raporu: Hangi İşler Yükselişte? İŞKUR'dan Gelecek Meslekler Raporu: Hangi İşler Yükselişte?

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan detaylı istihbarat çalışmaları sonucunda, teröristlerin kaçış istikametleri engellenerek bölge çember altına alındı. JÖH ve Jandarma Komando timleri tarafından düzenlenen bu operasyonda 3 Bölücü Terör Örgütü Mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Etkisiz Hale Getirilen Teröristlerin Kimlikleri

Diyarbakır'da etkisiz hale getirilen teröristlerden biri İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde turuncu kategoride bulunan Bedran Hoca kod adlı Nazım Hikmet Ülgen; diğerleri ise gri kategoride bulunan Civan kod adlı Onur Kamiloğlu ve Seyit Batman Brüsk kod adlı Muhammed Gönyeli.

Teröristlerin Katıldığı Eylemler

Etkisiz hale getirilen 3 teröristin; J.Uzm.Çvş. Mehmet ÇELİK'in şehit edildiği, 3 Jandarma personelinin yaralandığı eylemlere ve Ziyaret Tepe'de yapımı devam eden Lego kule inşaatının emniyetini sağlayan unsurlara yapılan roketatarlı saldırıya katıldığı belirtildi.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, BTÖ üyesi Hasan Binbir adlı terörist yakalanarak tutuklandı.

Yakalanan Teröristin Eylemleri

Şırnak'ta yakalanan teröristin, Polis Memuru Şahin ALTMIŞ ve Polis Memuru Soner YILDIRIM'ın şehit edildiği, 5 Polis memurunun yaralandığı saldırıda patlayıcı madde yüklü araçla yapılan saldırıda yer aldığı ve bu aracı kullandığı tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, milletin bilmesini istediği mesajını şu şekilde iletti: "Son Terörist Etkisiz Hale Getirilinceye Kadar Mücadelemize Sizlerin Duası Ve Desteğiyle Kararlılıkla Devam Edeceğiz."

Editör: Umut Gökdaş