DEVA Partisi İnegöl İlçe Başkan Vekili Serhat Gürel, belediye başkan adaylarının tanıtımı için düzenlenen toplantıda partinin İnegöl ve Bursa için hazırladığı projeleri ve yerel seçimlere ilişkin planlarını açıkladı. Gürel, İnegöl'ün sorunlarına dikkat çekerek, DEVA Partisi'nin bu sorunlara çözüm bulma konusundaki kararlılığını vurguladı.

Whatsapp Image 2024 01 18 At 11.22.10

Yerel Seçimlere Doğru DEVA Partisi'nin Hedefleri

Serhat Gürel, yerel seçimler için hazırlanan projelerin İnegöl halkının ihtiyaçlarına ve beklentilerine yanıt verecek şekilde tasarlandığını belirtti. Gürel, İnegöl'ün kronikleşmiş sorunlarını ele alacaklarını ve İnegöl sevdalısı DEVA Partisi üyeleri olarak yarım kalan işleri tamamlayacaklarını ifade etti.

Whatsapp Image 2024 01 18 At 11.22.10 (3)

DEVA Partisi'nin İnegöl İçin Projeleri ve Vizyonu

"İnegöl için, halkımız için tüm çalışmalarımızı ve vaatlerimizi titizlikle hazırladık" diyerek, DEVA Partisi'nin İnegöl için geliştirdiği projelerin önemine değinen Gürel, İnegöl'e yönelik somut ve yenilikçi adımlar atacaklarını vurguladı.

Whatsapp Image 2024 01 18 At 11.22.10 (2)

DEVA Partisi'nin İnegöl'deki yerel yönetim anlayışı, hizmet ve siyasi etik üzerine kurulu olacak. Gürel, İnegöl'ün alt yapısal sorunlarına ve şehrin büyüme potansiyeline dikkat çekerek, kentsel dönüşüm ve gelişime vurgu yaptı.

Whatsapp Image 2024 01 18 At 11.22.09

DEVA Partisi İnegöl İlçe Başkan Vekili Serhat Gürel şunları söyledi:

Değerli İl Başkanım

Değerli İnegöl Belediye Başkan Adayım

Değerli İlçe Başkanlarım

Kıymetli Yönetim Kurulu Üyelerim

Partimizin değerli üyeleri ve delegeleri

Saygıdeğer basın mensupları

İnegöl  belediye başkan adayımızın tanıtım toplantısına hepiniz hoş geldiniz.

Sizleri saygı ile sevgi ile selamlıyorum.

24 Eylül 2021 de, kurucu yönetim kurulu üyesi olarak başladığım, deva partisi çatısında, çok kıymetli, kararlı ve işin ehli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ve belediye başkanı adaylarımız ile, mart ayında yapılacak yerel seçimler için, bugün bismillah diyerek çalışmalarımıza start veriyoruz.

İnegöl için, halkımız için tüm çalışmalarımızı ve vaatlerimizi titizlikle hazırladık.

Partimizin mavi yeleğini giydiğimizden beri, İnegöl`ü yönetenlerin, İnegöl`ün kronikleşmiş problemlerinin üzerine gitmediğini, zaman zaman siz basın mensuplarının aracılığıyla İnegöl`de yaşayan vatandaşlarımıza hatırlattık.

Bizler İnegöl sevdalısı Devalılar olarak yarım kalan işleri tamamlamaya, yapılmayan işleri yapmaya geliyoruz.

Devaya gönül vermiş, aklında ve gönlünde İnegöl olan tüm arkadaşlarım adına, yerel seçimlerin İnegöllümüze ve Bursa`mıza hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize tekrardan hoş geldiniz diyorum.

Whatsapp Image 2024 01 18 At 11.22.10 (1)

DEVA Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Onur Metinbaş, şu şekilde konuştu:

"Kıymetli İnegöl`lü Hemşehrilerim ;

Değerli Basın Mensupları ;

Sizleri DEVA Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı adına saygı ile sevgi ve hürmetle selamlıyorum.

2024 yerel seçimler süreci ile ilgili İnegöl`ümüz için belediye başkan adayı tanıtım toplantımıza teşriflerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyor, sizler aracılığı ile sosyal medya ve iletişim kanallarından bizleri takip eden İnegöl`,lü hemşehrilerime de sevgilerimi, muhabbetlerimi iletiyorum.

1.     Bildiğiniz üzere 2023 Mayıs ayında gerçekleşen genel seçimleri geride bıraktık. Deva Partisi olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarihin bize yüklediği sorumlulukla doğru yerde; Türkiye`nin adalet, hukuk, demokrasi, özgürlükler gibi alanlarda kriterlerini yükseltmek, parlamenter sisteme geçerek başta ekonomi ve diğer alanlarda dünya ile yarışan Türkiye özlemine kavuşmak için biraz önce de ifade ettiğim gibi tarihin bize yüklediği sorumluluk bilinci ile doğru yerde durduk.

2.     Şu an ise önümüzde 2024 yılı Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler var. Biz bu yerel seçimlerin aynı zamanda, genel seçimlerden bu yana yaklaşık 7 aydır ülkeyi yöneten iktidarın performansının da değerlendirileceği bir seçim olacağını düşünüyoruz.

Ülkemizdeki pek çok sorun büyümeye devam ediyor. Dolayısıyla bu seçimler İnegöl`lü hemşehrilerimiz içinde bir mesaj verme niteliği taşıyacaktır.

Whatsapp Image 2024 01 18 At 11.22.09 (1)

Kıymetli hemşehrilerim, değerli basın mensupları;

3.     Deva Belediyeciliği anlayış olarak 2 temel üzerinde şekillenir.

Bunlardan biri HİZMET ayağıdır.  Diğeri SİYASİ ETİK ayağıdır.

İnegölümüz özelinde, böylesine büyük bir ekonomi ve ticari hacme sahip dinamik bir şehirde yeteri ve hakkettiğimiz kadar hizmet alamadığımız tüm vatandaşlarımız nezdinde aşikardır. Özellikle Ak Parti döneminde uygulamaya koyulan büyükşehir yasası böylesine kaynakları zengin bir şehrin verimsiz ve ağır işleyen bürokrasisi karşısında hantal bir şekilde yönetilmesine yol açmıştır.

Whatsapp Image 2024 01 18 At 11.22.08

İnegöl Belediyesi Hayvan Pazarı Kotra İhalesi Yapıldı İnegöl Belediyesi Hayvan Pazarı Kotra İhalesi Yapıldı

DEVA Belediyeciliği ile geliştireceğimiz rasyonel, akılcı hizmetler ile bu hantallığa bir son vereceğiz.

İnegöl`de sahici bir zihniyet yenilenmesine ihtiyaç vardır. Yerel yönetimde güçlü, yönetme yetkisinin mümkün olduğunca merkezden yerele doğru yayıldığı, hem kendi kaynaklarını İnegöl`e yakışır şekilde vizyoner projelere aktarabilen hem de ülkemize kazandırdığı cari fazlalık ile yerel yönetimlere ayrılan paydan hakkını alabilen bir İnegöl`ü Dünya şehirleri arasına katmak zorundayız. Çünkü İnegöl`de yaşayan insanlarımız bunu fazlası ile hak ediyorlar.

Whatsapp Image 2024 01 18 At 11.15.21

Kıymetli İnegöl`lü hemşehrilerim ;

           Bu şehirde doğan, büyüyen, okuyan, çalışan ve doyan bir kardeşiniz olarak;

           İnegöl`ün alt yapısal sorunları olduğunu biliyoruz, makro boyutta imar planlarının yapılmadığını biliyoruz, büyük ve dinamik olan, il olmayı hak eden bu şehrin bir merkeze sıkıştırıldığını biliyoruz, ara ve arka sokaklarının yollarının halini biliyoruz, deprem gerçeği için alınan aksiyonlarda geç kalındığını biliyoruz, mobilyacı sanayici ve esnafımızın fuar zamanlarında müşterilerine karşı yaşadıkları mahcubiyeti biliyoruz, İnegöl`ü yönetenlerin sıkıştıklarında topu Büyükşehir`e attıklarını biliyoruz.

Bütün bunların farkında olarak İnegöl`ü güzelliklerle donatmak gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla belirlediğimiz ilkelerden biri; kültürel ve tarihsel mirasımıza saygı duyarak şehrimizin ruhunu korumaktır. Diğer bir deyişle şehrimizin nesiller arası aktarımını korumaktır.

Yine en önemli ilkelerimizden biri deprem gerçeğini hiç unutmayarak bir an önce yerinde dönüşüm ve kentsel yenilenme sürecini başlatmak olmalıdır.

İnegöl`de yaşayan insanlarımızın güvenli yapılarda oturmaları, temel ihtiyaçlarını karşılamaları ve huzur veren bir şehirde yaşamaları için tüm imkanları seferber edeceğimizin sözünü veriyoruz. Yeni nesillere yıldız bir şehir olarak İnegöl`ü bırakmayı ödev olarak görüyoruz.

Kıymetli hemşehrilerim, değerli basın mensupları ;

Güzel insanların yaşadığı bu büyük şehri; rasyonel bir akılla, liyakatli teknik kadrolarla, şeffaf ve ranttan uzak bir anlayışla yönetmeye talip olduğumuzu sizlerin huzurunda duyuruyoruz.

Whatsapp Image 2024 01 18 At 11.14.59

SEVGİLİ İNEGÖL`LÜLER

DEVA BELEDİYECİLİĞİ ANLAYIŞIYLA SİZLERE SÖZ VERİYORUZ;

*HAVA KİRLİLİĞİ SORUNUNUN ÜZERİNE TİTİZLİKLE GİDECEĞİMİZİ VE HAVA KİRLİLİĞİNİ İNEGÖL`ÜN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIMIZIN

*YERİNDE VE KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İNEGÖL`Ü DEPREME HAZIR HALE GETİRİP GÜVENLE YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR YAPACAĞIMIZIN

*BİR MERKEZE SIKIŞMIŞ VE KABUĞUNA SIĞMAYAN BU ŞEHRİ YENİ MERKEZ VE DONATILARLA RAHAT BİR NEFES ALACAK HALA DÖNÜŞTÜRECEĞİMİZİN

*İNEGÖL`ÜN YAĞMUR SUYU ALT YAPISINI YAPARAK, KANALİZASYON HATTINDAN AYIRACAĞIMIZI BÖYLECE YAĞMUR YAĞDIĞINDA MAHALLE, SOKAK VE CADDELERİMİZİN SULAR ALTINDA KALMASINA BİR SON VERECEĞİMİZİN

*İNEGÖL`E İKİNCİ BİR ARITMA TESİSİ YAPARAK BOĞAZKÖY HAVZASININ DAHA TEMİZ OLMASININ, ALANYURT BÖLGESİNİN KÖTÜ KOKULARDAN ARINDIRILMIŞ BİR YER HALİNE GELMESİNİN

*ORTAK AKILLA, LİYAKATLİ TEKNİK KADROLARLA, ŞEFFAF VE RANTTAN UZAK BİR ANLAYIŞLA, KATILIMCI VE ÇOĞULCU DEMOKRASİYİ İŞLETEREK BU GÜZEL ŞEHRİ BERABER YÖNETECEĞİMİZİN

*KÖYLÜMÜZÜN, ÇİFTÇİMİZİN BÜYÜKŞEHİR YASASI İLE ELLERİNDEN ALINAN İMKANLARININ HUKUKİ VE SİYASİ TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZIN

*İNEGÖL`Ü ÇEVRE, KÜLTÜR VE SPOR DOSTU BİR ŞEHİR YAPACAĞIMIZIN

* HAKSIZ KAZANCA, YOLSUZLUĞA, İMAR RANTLARINA GEÇİT VERMEYECEĞİMİZİN

*AKRABA, EŞ, DOST VE DİĞER TANIDIKLARIMIZI KAYIRMAYACAĞIMIZIN

*İNEGÖL`ÜN İL OLMASI İÇİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA, ODALARLA, DERNEKLERLE VE EN ÖNEMLİSİ SİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇ İLE SİYASİ İKTİDARA TÜM BASKILARI YAPACAĞIMIZIN

SÖZÜNÜ VERİYORUZ.

ARTIK DEĞİŞİM ŞART DİYORUZ.

Kıymetli İnegöl`lüler;

Deva Partisi İnegöl Belediye Başkan adaylığımızın başta İnegölümüz sonra da şahsım adına hayırlara vesile olmasını Yüce Allah`tan niyaz ediyorum.

Sizlere, Deva Partisi İnegöl Teşkilatı ve şahsım adına saygılarımı sunuyorum.

Teşekkür ediyorum."

Whatsapp Image 2024 01 18 At 11.12.59

ONUR METİNBAŞ KİMDİR?

 27.04.1981 tarihinde İnegöl`de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İnegöl`de tamamladı. 1999 yılında İnegöl Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi`den mezun olan Onur METİNBAŞ , Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü`nden 2005 yılında mezun olmuştur. İş hayatına Prof Dr. Selçuk YAHŞİ` nin kurucusu olduğu özel bir  enerji firmasın `da başlamıştır. 2007-2022 yılları arasında İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü`nde Elektrik-Otomasyon Grup Şefi, Proje Mühendisi ve Yöneticisi, Enerji Grup Yöneticisi olarak görev yapan Onur METİNBAŞ; İnegöl Organize Sanayi Bölgesinde elektrik ve enerji alt yapılarının kurulmasında, alt yapı projelerinin oluşturulmasında, Türkiye`de ilkler arasında yer alan İnegöl Atıksu Arıtma Tesislerinin, Atık Çamur Kurutma ve Yakma Santralleri ile Enerji ve Isı Üretim Santrallerinin kurulması, OSB Enerji Scada Sistemlerinin kurulması gibi bir çok projenin hayat geçirilmesinde ve bu tesislerin işletilmesinde yer almıştır.

Organize Sanayi Bölgelerine ve Organize Sanayi Bölgelerindeki fabrikalara enerji yöneticisi ve danışmanlığı yapan Onur METİNBAŞ, 2021 yılından itibaren kendi gibi mühendis olan bir arkadaşı ile mühendislik, taahhüt ve enerji firması kurmuş, kurmuş olduğu firmada genel müdür olarak iş hayatında faaliyet göstermeye devam etmektedir. Aynı zamanda Elektrik Mühendisleri Odası İnegöl Temsilcisi olup İnegöl yerelinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapmıştır.

9 Mart 2020 yılında Ali BABACAN tarafından kurulan Deva Partisinde kurucu yönetim kurulu üyeliği yapmış, 2020-2023 yılları arası Deva Partisi İnegöl İlçe Başkanlığında İlçe Başkan Yardımcısı ve İlçe Sekreterliği görevini yürütmüştür. 21 Temmuz 2023 tarihinde Deva Partisi İnegöl İlçe Başkanı olmuştur.

 Whatsapp Image 2024 01 18 At 11.14.28

Editör: Umut Gökdaş