Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, otomotiv sektörüne dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Dev şirketten otomobil açıklaması

Bodrum'da gerçekleşen basın tanıtım toplantısında konuşan Bozkurt, pazarda potansiyel bir daralma ve araç bulunabilirlik sorunlarının devam edeceğini söyledi.

Dev şirketten otomobil açıklaması

Bozkurt'a göre Toyota, 2023 yılında 58 bin adet araç satışı yapmayı hedefliyor. Yılın ilk dokuz ayında yaşanan araç bulunabilirlik sorunları sebebiyle istenilen araç tedarikini sağlayamadıklarını söyledi. Yılın son çeyreğinde bu sorunu telafi etmek için yoğun çalışmalar yapıldı söylendi.

Dev şirketten otomobil açıklaması

Altın Alacaklar Dikkat! Güncel Altın Fiyatları! 15 Mayıs Altın Fiyatları Altın Alacaklar Dikkat! Güncel Altın Fiyatları! 15 Mayıs Altın Fiyatları

2024 yılı Pazar Beklentileri: Olası Daralma Senaryosu

Bozkurt, önümüzdeki yıl için otomotiv pazarında bir daralma beklentisi olduğunu bir kez daha dile getirdi. 

Araç fiyatlarında artış gibi faktörlerin pazarda yüzde 30-35 civarında bir daralmaya yol açabileceğini öngördü. Bu durum ise, otomobil ve hafif ticari araç pazar hacmini 750-800 bin seviyelerine kadar düşürebileceği belirtildi.

Bugün Araç Varsa Hemen Alın Tavsiyesi

Otomotiv sektöründe dev kampanyaların devam etmesi konusundaki bir soruya cevap veren Bozkurt, kampanya planlamalarının aylık olarak yapıldığını ve her ayın performansına göre ayarlandığını söyledi. Bozkurt, otomobil almayı düşünenlere, "Bugün araç varsa hemen gidip alın, yarına sakın bırakmayın" şeklinde önemli bir tavsiyede bulundu.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57