Kocaeli'nin Derince ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada 5 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Derince ilçesinde belirlenen ikametlere düzenlenen baskınlarda, 176 gram sentetik kannabinoid, 1 gram esrar, 11 sentetik ecza, 2 tüfek, ve 2 hassas terazi ele geçirildi.

Emniyet yetkilileri, operasyonun uyuşturucu imalatının men ve takibine yönelik olduğunu belirtti. Gözaltına alınan 5 şüpheliden biri emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, diğerleri adli makamlara sevk edildi.

Adli makamlara sevk edilen E.Y. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak, N.K., E.Ç. ve M.A.D. isimli 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

Yapılan operasyonla ilgili detaylar, güvenlik güçlerinin uyuşturucuyla mücadeledeki kararlılığını vurguluyor ve yerel halkın güvenliği için alınan tedbirleri gösteriyor. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan operasyonlar, kamu güvenliğinin korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: İHSAN KURAN