Yeni evlerine eşyalarıyla birlikte kavuşan depremzedeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle bu mucizeye tanıklık ettiler.

depremzede ev (6)

Depremin Yıkıcı Etkilerinden Sonra Yeni Umutlar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'da, yıkım çalışmalarının yanı sıra yeni yaşam alanları da hızla inşa ediliyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın öncülüğünde gerçekleşen hızlı inşaat çalışmaları sonucunda Hassa ilçesi Sapanözü Mahallesi ve Altınözü ilçesi Babatorun Mahallesi'nde toplam 25 köy evi tamamlandı.

"Depremin ardından yeni evime bu kadar kısa sürede kavuşacağımı hayal etmiyordum. Beklemiyorduk çıkacağını çıkmayacağını. Yani bilmiyordum. Her şey sürpriz oldu. Şu anda mutluyuz elhamdülillah."

depremzede ev (2)

Deprem sonrası enkaz kentte zor günler geçiren Hataylılar, yeni evlerinin anahtarlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın elinden aldılar. Yeni yuvalarını gezen depremzedeler, gelecek güzel günlerin hayalini kurarak umut dolu bir başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

"Burası benim evim. İnşallah Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde bu eve sahip oldum. Rüyamda bile görsem inanmazdım yani."

depremzede ev (4)

Evin içerisindeki eşyalar karşısında mutluluğunu dile getiren Fatma Tüfekçi, yeni evlerinin içeriği hakkında şunları söyledi: "Her şey var. Her şey eksik yok. Evimizin anahtarını teslim aldık."

Babatorun Mahalle Muhtarı Ahmet Özer, evlerin yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini dile getirerek, "Bütün yirmi beş tane evin tamamında eşyalar eksiksiz her şey var. Rabbim razı olsun" dedi.

depremzede ev (12)

Bayburt'ta Özel Gereksinimli Öğrenciler At Çiftliğinde Dolu Dolu Bir Gün Geçirdi Bayburt'ta Özel Gereksinimli Öğrenciler At Çiftliğinde Dolu Dolu Bir Gün Geçirdi

Hatay'da yaşanan depremin ardından evlerine kavuşan depremzedeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle yeni bir umutla yaşamlarına devam ediyorlar.

depremzede ev (8)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR