İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ardından Vandaki bazı okullarla görüştüklerini ve çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirtti.

Depremden sonra ilçeye gelen 163 öğrenciye okullarını, ilçe halkının da depremzedelere evini açtığını ifade eden Baştürk, öğrencileri istedikleri kategorideki okullara yerleştirdiklerini bildirdi.

Öğrencilerden bazılarının yurtlarda, bazılarının da evlerde ikamet ettiğini belirten Baştürk, Vanda hava şartlarının iyileşmesi üzerine gelen öğrencilerden 60nın geri döndüğünü kaydetti. Baştürk, şöyle konuştu: Bugün itibariyle 103 öğrencimiz İnegölde eğitimlerini tamamladı ve bir üst sınıfa geçti. Bu öğrencilerimizden 36sı lise, 67si ise ilköğretime devam ediyor. Öğrencilerimiz, performansıyla, davranışlarıyla, hareketleriyle örnek öğrenci olarak öğrenimlerini tamamladılar ve başarılı şekilde bir üst sınıfa geçti. Hiçbir öğrencimizin sınıf tekrarı yapmayacağı bilgisini aldık. Notlarının hemen hemen hepsi 5, bir iki tane 4 ve 3 var. Çok üstün başarıyla öğrenimlerini tamamlamışlardır. İsterlerse önümüzdeki yıl da okullarımızın onlara açık olduğunu belirtmek istiyorum.

Baştürk, depremden sonra Van gecesi etkinliği düzenlediklerini, İnegölden, Vana kardeşlik elini uzattıklarını belirterek, Depremin yaralarını devletimiz hızlı bir şekilde sarmaktadır. Biz de İnegöl eğitim camiası olarak, depremden dolayı gönül yarasını sarmak istedik dedi. Baştürk, sözlerini şöyle sürdürdü: İlçemize gelen öğrencilerimizin hepsi depremi yaşamış. Depremden etkilendiklerinden dolayı da okullara, sınıflara alışması zor oldu. Bu konuda İnegöldeki rehber öğretmenlerimizden bir ekip oluşturduk ve 8er kişilik gruplar halinde brifing verdik öğrencilerimize. Psikolojik, sosyal ve performans yönünde ve sınıfa uyum konusunda çalışmalar yapıldı. Çocuklarımız buradaki ikinci haftalarında kendi okullarında, kendi sınıflarındaymış gibi ilgi gördüler. O derece de eğitime sarıldılar. Eğitim konusunda İnegölde herhangi bir problem yaşanmadığı gibi öğrencilerimizin de mutlu ve memnun olduklarını biliyoruz.

İnegöl İstaş Kentaş İlköğretim Okulunda okuyan Dilan ve Me Akparanın ağabeyi Teyfik Akparan, İnegölde herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, Burada iş bulmamız, yerleşmemiz konusunda insanlar bize yardımcı oldu. Çocuklara, öğretmenleri çok destek oldu. Çok şükür bugün itibariyle Vanda düzelme oldu. İnsanlar Vana yeniden yerleşmeye başladı. Okullar tatile girdi ve biz tekrar Vana geri döneceğiz. Kardeşlerim eğitimlerine Vanda devam edecek diye konuştu.

MEB Bursa'da istişare etti MEB Bursa'da istişare etti

İKİNCİ MEMLEKETİMİZ İNEGÖL OLDU

İstaş Kentaş İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Me Akparan da İnegölde çok iyi bir eğitim öğretim sezonu geçirdiklerini, arkadaşlarıyla çok iyi anlaştığını söyleyerek, Buraya geldiğimden beri hocalar ve arkadaşlarım sayesinde kendimi çok iyi hissettim. Şimdi Vana döneceğim ve orada eğitimime devam edeceğim. Vanı özledim. Orası benim memleketim. İkinci memleketimizde İnegöl oldu dedi.

İstaş Kentaş İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Neslihan Tolay da eğitiminin çok güzel geçtiğini ifade ederek, Öğretmenimi arkadaşlarımı çok seviyorum. Babam Vanda onun da buraya gelmesini çok istiyorum. Babamı çok özledim. Babam İnegöle gelirse Vana dönmeyiz. Babam orada kalırsa döneriz ifadelerini kullandı.

Neslihan Tolayın annesi Derya Tolay da kızının eğitiminin çok güzel devam etiğini, öğretmenlerinin çok ilgili olduğunu söyledi.

Tolay, Depremden sonra İnegöle geldik. Burada ev tuttuk. Eşim eşyaları bir şekilde gönderdi. 7 aydır buradayız ve memnunuz. Okul yönünden rahat. Kızımın okulu evimize yakın. Eşim Van Belediyesinde çalışıyor. O nedene o orada kaldı. Eşimin buraya gelmesini çok istiyorum. Biz İnegölü çok sevdik, burada kalmak istiyoruz diye konuştu.