Nejla Manavcı, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yılların birikimini, 2022 Aralık'ta bankaya yatırdı. Ancak hesabında parayı göremeyince yaşadığı şok ve mağduriyet, dikkatleri üzerine çekti.

AW040409_03

Nejla Manavcı'nın Dramı

Bankaya Yatırılan Paralar Kayıp Mı Oldu?

Manavcı, yıllardır biriktirdiği 130 milyon TL'sini bankaya yatırdığını, bir süre sonra parasını hesabında göremediğini ifade ederek, bankanın kendisini sürekli oyaladığını belirtti.

“Bana ekranı açtılar ben faiz oranlarını ekranda gördüm. Ben istediğimde para yok dediler. Benim paramı yediler, dolandırıldım açıkçası”

AW040409_04

Banka Deprem Bahanesiyle Oyalıyor

Manavcı, parasını geri alabilmek için defalarca bankaya gittiğini, bankanın deprem sonrası yıkıldığını ancak gerçekte bankanın ayakta olduğunu gördüğünü aktardı.

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
“Bunu yapan bir devlet bankası, benim aklımın ucuna gelmezdi. Güvendim, bütün birikimimi bankaya koydum ama banka müdürüyle, banka personeli benim paramı yediler."

AW040409_01

Banka Enkazı Bahanesiyle Evrakları Yok Sayıyor

Manavcı, bankaya giderek evraklarını istediğinde, evrakların depremde kaybolduğu ve kameraların kırıldığı yanıtını aldığını belirtti. Ancak kendisinin elinde evraklar olduğunu, bankanın sürekli inkar ettiğini dile getirdi.

“Ben paramı bu bankaya yatırdım, banka yıkıldı dendi ama bankanın yıkılan yeri yok. Yalan söylüyorlar, resmen dolandırıldım."

Editör: Umut Gökdaş