Kahramanmaraş, bu yıl Miraç Kandili'ni 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü ile aynı güne denk getirdi. Asrın felaketi olarak anılan depremlerin yaralarını sarmaya çalışan vatandaşlar, dualarla dolu bir akşamı Abdülhamit Han Camii'nde geçirdi.

Kahramanmaraş'ta Miraç Kandili ve 6 Şubat Depremleri Yıl Dönümü Aynı Gün Yaşandı

Abdülhamit Han Camii'nin alt ve üst katları tamamen dolarken, vatandaşlar bahçede topluca yatsı namazını kıldı. Miraç Kandili'nin manevi atmosferi içinde, dualarla depremzede vatandaşlar, ellerini semaya açarak bir araya geldi.

Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu! Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu!

Depremzedeler Dualarla Rahmet İstedi, Abdülhamit Han Camii'ne Akın Etti

Depremzede Şeref Köşker, yaşadıkları 6 Şubat depremlerini anarak, "Bu tür afetleri Allah hiçbir insanlara, Müslümanlara da yaşatmasın. Mübarek kandili kutluyorum. Hüzünlüyüz, kayıplarımız var. Müslümanın imtihanı da budur, sınanıyoruz" dedi.

Dualar ve Birlik Mesajlarıyla Dolu Miraç Kandili, Kahramanmaraş'ta Depremzedeleri Buluşturdu

Muharrem Dilipak isimli bir diğer depremzede ise dualarında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının son bulmasını istedi. Depremzedeler, yaşadıkları zorlu süreçte bir araya gelerek birbirlerine destek olduklarını belirtti.

Abdülhamit Han Camii'nde Toplanan Depremzedeler, Miraç Kandili'nde Birlik ve Dayanışma İçinde

Öte yandan, camii çevresindeki esnaf da depremzede vatandaşlara destek olabilmek adına çeşitli yardım kampanyaları düzenledi. Miraç Kandili'nin manevi birlik ve beraberliği, depremzede vatandaşlar arasında daha da pekişti.

Editör: İHSAN KURAN