Sahte altın şebekesi çökertildi; 50 milyon liralık sahte altın operasyonu Sahte altın şebekesi çökertildi; 50 milyon liralık sahte altın operasyonu

İstanbul'da terör örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendiği bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sol marjinal silahlı terör örgütleri MLKP, TKP/ML ve MKP'nin cezaevleri yapılanmasına finansal destek sağladığı iddia edilen kişilere yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlar, 2016'dan bu yana cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü olan örgüt üyelerine akrabalık bağı olmaksızın para transferi yaptığı tespit edilen 16 şüpheliye yönelikti. Bu şüphelilerden 15'i, İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, cezaevindeki örgüt üyeleriyle yapılan haberleşmelere dair dokümanlar, dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar, ayrıca 1 kurusıkı tabanca, 3 şarjör ve 25 fişek ele geçirildi.

Operasyonların dikkat çeken yönlerinden biri de DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu’nun ikamet adresinde yapılan aramayla ilgili oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Çiçek Otlu'nun evinde yapılan aramada terör örgütü MLKP ile bağlantılı olduğu iddia edilen Sıtkı Güngör'ün yakalandığı ve evde, cezaevinde bulunan örgüt üyeleriyle haberleşmeye dair dokümanlar ile dijital materyallerin bulunduğu belirtildi. Ayrıca, söz konusu ikametin yeşil kategoride aranan bir başka şüpheli tarafından da kullanıldığı tespit edildi.

Kaynak: İHA