Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, Çanakkale'nin sadece bir zafer değil, aynı zamanda milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkışının en güçlü ifadesi olduğunu belirtti. Çanakkale Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Erdoğan, Türkiye'nin ve Türk milletinin, geçmişte Çanakkale'de verdiği mücadeleyi, günümüzde de farklı görünümler altındaki saldırılara karşı sergilediğini ifade etti.

O helikopter pisti Emine Erdoğan için değil! O helikopter pisti Emine Erdoğan için değil!

Cumhurbaşkanı, Çanakkale Zaferi'nin, milletin vatanını koruma kararlılığının bir simgesi olduğunu ve bu ruhun Türkiye Yüzyılı'nın inşasında yol gösterici olacağını vurguladı. Milletin, son dönemlerde yaşanan sınamalarda Çanakkale'deki vakur duruşunu yine gösterdiğini belirten Erdoğan, "Çanakkale'de yakılan ateş, Milli Mücadele ile ve Cumhuriyetimizin ilanı ile neticelenmişti. Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz" dedi.

Erdoğan, Çanakkale ruhunun, Türkiye'nin ve Türk milletinin karşı karşıya kaldığı her türlü zorlukta yolumuzu aydınlatmaya devam edeceğini söyledi. Bu özel gün vesilesiyle tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirten Cumhurbaşkanı, "Rabbimden ülkemizi ve milletimizi gizli ve aşikar her türlü beladan muhafaza etmesini diliyorum" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. Erdoğan, bu anlamlı günde şehitlerimizin hatırasına saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla törene devam edildi.

Kaynak: Haber Merkezi