Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin süreci tamamladığını ve ABD'den beklenen F-16 savaş uçakları satışıyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.

İstihdam Artışı Beklenen Meslekler Nelerdir? Uygun Bir Kariyer Planlaması Nasıl Yapılır? İstihdam Artışı Beklenen Meslekler Nelerdir? Uygun Bir Kariyer Planlaması Nasıl Yapılır?

İsveç'in NATO Üyeliğine Onay ve F-16 Beklentisi

Erdoğan, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin süreci tamamladığını belirterek, "Parlamentomuz verilen söz üzerine yaptığı oylamalarla hamdolsun kahir ekseriyetle meclisimizden geçti. Dün itibarıyla bana geldi, ben de imzaladım. Akşam da Resmi Gazete'de yayımlandı." dedi. ABD'den F-16 savaş uçakları satışının tamamlanması için beklenen adımların atılmasını ve sürecin hızlandırılmasını beklediklerini ifade etti.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Uluslararası Adalet Divanı Davası

Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açtığı dava hakkında da değerlendirmelerde bulundu. "Güney Afrika Lahey'i yakından takip ediyor. Onların müracaatıyla süreç başladı." diyerek Türkiye'nin bu konudaki duruşunu ve takip edilen adımları açıkladı.

Murat Kurum'un İstanbul Projeleri Üzerine Yorumlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un önceki gün açıkladığı projeler hakkında da görüşlerini paylaştı. "Murat Bey'in heyecan dolu ve İstanbul'un bütün konularına hakim olduğunu gördüm ve bundan mutluluk duydum." diyerek Murat Kurum'un projelerini desteklediğini ifade etti.

Editör: Fırat Çelik