Konakçı'nın sosyal medya üzerinden bazı ifadeleri nedeniyle bir kısım Kemalist kesim tarafından eleştirilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da bu ifadeleri incelemeye aldığına dair haberler kamuoyunu meşgul ederken, Oktay Saral beklenmedik bir şekilde Konakçı'ya sahip çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı

Saral, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum; Bazı ağzı ve kalbi bozuk insanların ifadelerini şahit tutarak söylemediği sözlerden dolayı imanına, vatanına ve bayrağına meftun olan yüzde yüz yerli Muhterem Halil Konakçı Hocaefendi'ye O'nun imanı gibi kavi bir duruş sergileyerek sahip çıkınız. Aksi halde böyle yapmakla Halil Konak'çı hocalarımızı töhmet altında bırakırsınız. Bozacının şahidi şıracıdır, karnından konuşan ve asla bu ülkenin değerleriyle bağdaşmayan insan namzetlerine yol vermeyin yoksa arkasını alamazsınız. Halil Konak'çının her daim yanındayız."

Ekran Resmi 2023-08-15 12.25.50