İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen dün makamında düzenlediği basın toplantısında çölyak hastalarına güzel haberler verdi. Şen, Halk Ekmek fabrikasında glutensiz ekmek üretme imkanına sahip olduklarını ifade ederek, "Ancak ilçemizde bu hastalığa tutulmuş kaç kişi var, bunu bilmemekteyiz. Glutensiz ekmeği; gelen talebe göre üretecek ya da İstanbul Halk Ekmekle irtibata geçerek getirteceğiz."dedi.

Yusuf Şen şu açıklamalarda bulundu: "Çölyak hastalığı, genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimi sonucu ortaya çıkan, bağışıklık sistemini ilgilendiren bir hastalık olup, duyarlı kişilerde gluten içeren gıdaların alınmasından bir süre sonra ortaya çıkan bir emilim bozukluğu sendromudur. Hastalığa; günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahılların içinde bulunan gluten isimli bir protein neden olmaktadır. Bu konu yerel gazetelerimiz aracılığı ile de hem haber hem de köşe yazısı olarak halkımıza duyuruldu. Bunun ardından ilçemizde yaşayan bir vatandaşımız tarafından Belediye Başkanlığımıza e-mail ortamında, çölyak hastalığı ile ilgili glutensiz ekmek üretme konusunda bir talep iletildi. Haberin kamuoyuyla paylaşılmasından sonra kamuoyunda glutensiz ekmek üretilmesi konusunda da bir beklenti oluştu."dedi.

Şen açıklamasını şöyle sürdürdü: "Belediye olarak Belediye Başkanımız Alinur Aktaş"ın verdiği direktif üzerine konuyu detaylıca araştırdık. Konunun yerel gazetelerde kamuoyuyla paylaşılan şekliyle olmadığı; Bursa Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası"nda (BESAŞ) glutensiz ekmeğin üretilmediği ve üretme imkânlarının da olmadığı bilgisine ulaştık. BESAŞ, Bursa"da yaşayan çölyak hastalarından gelen talebe göre haftada bir gün İstanbul"dan glutensiz ekmeği kargo yoluyla getirmekte; çölyak hastalarına bu şekilde yardımcı olmaktadır. İlçemizde yaşayan çölyak hastalarının hastalıklarına İnegöl Belediyesi olarak bir çözüm bulmak ve onların bu rahatsızlıklarına bir çare olmak istiyoruz."

Başkan Şen açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: "Buradan çölyak hastalarına bir müjde vermek istiyorum. İnegöl Halk Ekmek Fabrikasında glutensiz ekmek üretme imkânına sahibiz. Ancak ilçemizde bu hastalığa tutulmuş kaç kişi var, bunu bilmemekteyiz. Glutensiz ekmeği; gelen talebe göre üretecek ya da sayının azlığı durumunda İstanbul Halk Ekmekle irtibata geçerek getirteceğiz. İlçemizde yaşayan çölyak hastalarımızın Belediye Hizmet Masaları ve Belediyemiz Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü"yle irtibata geçmelerini bilgilendirmek istiyoruz. 15 Ocak tarihine kadar çölyak hastası vatandaşlarımızın bizlere ulaşmasını rica ediyoruz. Gelen talebe göre glutensiz ekmek ihtiyacı cevabını karşılama yoluna gideceğiz."

Gülüş Tasarımı: Parlak Gülüşlerin Sırrı Nedir? Nasıl Yapılır? Gülüş Tasarımı: Parlak Gülüşlerin Sırrı Nedir? Nasıl Yapılır?