Öksürüğün çok tehlikeli durumlar oluşturan sebepleri olduğu gibi, sadece viral enfeksiyon nedeni ile oluşabilir. Viral enfeksiyonda oluşan mikropları, solunum yollarından atmak için vücutta solunum yollarında öksürük meydana gelir. Bu aslında vücudun bir nevi mikroplardan temizlenme mekanizmasıdır.

Bu durumda öksürüğü kesmek yerine, öksürüğe iyi gelecek ve oluşan rahatsızlığı giderecek bitkisel yöntemlere başvurmak daha doğrudur. Çocuklara öksürdüklerinde bir sağlık kuruluşuna başvurmadan rastgele öksürük şurubu vermek yapılan yanlışlardan biridir. Öksürüğün gelişme nedenine bağlı olarak verilecek ilaç da değişecektir. Öksürüğün hemen kesilmesinin beklenmesi, vücudun mikroplara karşı savunma geliştirmesine engel olacağından her hastalıkta öksürüğün aniden kesilmesine neden olan ilaçlar kullanılması doğru değildir.

Öksürüğe İyi Gelecek Bitki Çayları Ve Kürler

Öksüren çocuğu 45 derece olacak şekilde birkaç yastıkla yatırın çocuğu rahatlatacaktır. Oda sık havalandırılmalı. Kalorifer kullanılıyorsa ıslak havlu koyulmalı odanın nemli olması sağlanmalıdır bu öksürüğe iyi gelir. Öksüren çocuğa bol ılık su içirmek de solunum yollarını rahatlatır.

 ⦁ Hatmi çiçeği öksürüğe oldukça iyi gelen bir bitkidir. İçeriğindeki etken maddesi oldukça fayda göstermektedir. Hatmi çiçeği ile yapılan bu içecek çocuğu rahatlatacak ve öksürüğüne de iyi gelecektir. Şu şekilde kullanılır: Bir bardak süt içerisine üç dört tane çiçek atılarak üç dört dakika kaynatılır. Daha sonra süzülür ve içilir. Tercihen ılıyınca bal da ilave edilebilir.

 ⦁ Karanfil içerdiği etken madde ile, enfeksiyona iyi gelen antiviral özellikler bulundurur. Bunun için içilen çaylara katılması hastalığın giderilmesinde etkili olacağı gibi hastalığı önleyici etki de yapacaktır.

 ⦁ Öksürüğe iyi gelecek diğer bir bitki çayı da şu şekildedir: Ihlamur içerisine ayva yada elma kabuğu, yine bu meyvelerin çekirdekleri konulur. Bir kaç karanfil eklenerek az da zencefil rendelenir ve kaynatılır.

 ⦁ Bir tarçın beş altı karanfil beş altı kuşburnu tanesi az zencefil rendesi kaynatılır.

 

Uykusuzluk Kabusu: İnsomnia! Uykusuzluk Kabusu: İnsomnia!

Editör: Fırat Çelik