Konu hakkında yazılı açıklama yapan Başkan Vekili Sabri Karatay, koronavirüs salgını nedeniyle bir çok alanda tedbir amaçlı kısıtlamaların getirildiğini ancak tarımsal üretimin herşeye rağmen devam etmesinin büyük önem arz ettiğine dikkati çekti.

18-20 yaş arası ve 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtı bulunan çiftçiler için Cumhurbaşkanı tarafından bazı esneklikler tanındığını aktaran Başkan Vekili Sabri Karatay, "Bulundukları kırsal mahalle sınırları içerisinde ve mahalleyi terketmemek şartıyla sadece tarımsal faaliyetleri gerekli tedbirleri (maske, sosyal mesafe vb.) alarak gerçekleştirebileceklerdir." dedi.

O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!

Karatay şöyle devam etti; "İkamet ettikleri mahalle dışında arazisi bulunanlar izin almak zorundadır. İlçemiz merkez mahallelerde ikamet eden ve kırsalda arazisi olup yaş kısıtı bulunan çiftçilerimiz ise izin alarak bu faaliyetlerini gerçekleştirebilirler. Alacakları izin sadece tarımsal faaliyet için geçerli olacak olup market, fırın, halk pazarı, banka, ptt vb. alanlara girişleri yasaktır. Verilecek izinlerde çiftinin kendisi veya aile bireylerinden birisinde İlçe Tarım Müdürlüğü ÇKS sisteminde faaliyet alanı ile ilgili kaydı olması gerekmektedir. İzin alacak çiftçilerimiz İlçeTarım Müdürlüğü sabit telefonundan (7151027) ulaşabilirler."