CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “terör” soruşturması kapsamında yargılandığı davanın ikinci duruşmasında hâkim karşısına çıktı. “Silahlı terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak” suçlamasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen Özer’in duruşmasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, avukatları ve çok sayıda partili katıldı.
Mahkeme heyeti, ara kararında Ahmet Özer’in tahliyesine hükmetti. 30 Ekim’den bu yana tutuklu bulunan Özer hakkında yurt dışı ve şehir dışı çıkış yasağı getirildi.
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü Dosyası
Özer, ayrı bir dosya olan Aziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturması kapsamında hâlen tutuklu bulunuyor.
Tanık İfadeleri ve Mahkeme Detayları
Duruşmada tanık olarak dinlenen Erdoğan Boz, 2022 yılında Ahmet Özer’le yayıncılık faaliyeti çerçevesinde karşılaştıklarını ve aralarında maddi bir alışverişin hediye kitap nedeniyle yaşandığını anlattı. Erkan Çakır isimli tanık ise Özer’in “PKK destekçisi” olduğunu sosyal medyada dile getirdiğini ve bu nedenle yargılandığını ifade etti. Çakır, “Özer bana 70 bin lira teklif etti ama kabul etmedim” dedi.
Bir diğer tanık Aladdin Erdoğan ise Özer’i akademisyen kimliğiyle tanıdığını, Eğitim-Sen döneminde çeşitli projelerde birlikte çalıştıklarını, ancak örgütle herhangi bir bağlantısına şahit olmadığını belirtti.
Özer: “İddialar Mesnetsiz”
Tanık ifadelerine karşılık veren Ahmet Özer, özellikle Erkan Çakır hakkında “kamuoyunda meczup olarak bilinen, iftiracı ve yalancı” diyerek iddiaları reddetti. Çakır’ın sosyal medya paylaşımlarında birçok belediyeye ve kişiye hakaret ettiğini belirten Özer, “İddiaların tamamı mesnetsizdir” dedi.