Kobani Davasında Kararlar Açıklandı Kobani Davasında Kararlar Açıklandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında son üç ay içerisinde aynı üs bölgesinden gelen 9 şehit haberi üzerine duyduğu üzüntüyü ve tepkisini dile getirdi. Özel, şehitlerin kanının yerde kalmayacağını belirterek, "Evlatlarımızın kanı yerde kalmayacak değil, kanı akmayacak. Biz buna itiraz ediyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Şehit Haberleri ve Parti Politikalarını Grup Toplantısında Değerlendirdi

Şehit haberlerinin geldiği zamanlarda yapılan eleştirilere değinen CHP lideri, ekonomi, dış politika ve içişlerindeki zafiyetlere yönelik eleştirilerin normal olduğunu ifade etti. Ancak, şehit haberlerinin ardından konuşmaların engellenmeye çalışılmasına karşı çıkarak, "Biz konuşacağız ki evlatlarımızın kanı yerde kalmayacak değil, kanı akmayacak. Biz buna itiraz ediyoruz" şeklinde konuştu.

Özel, şehit cenazelerine yapılan provokasyonları ve kendilerine yönelik protesto girişimlerini eleştirerek, diğer partilere birlik olma çağrısında bulundu. Şehit haberlerinin ardından partilerin tutumlarını açıklamak adına bir bildirgeyi Meclis Başkanlığı'na sunduklarını belirtti.

Parti politikalarına da değinen CHP lideri, seçim amaçlı olmadıklarını, herkesin yaşadığı acılara duyarsız kalmadan, tüm emekçilere sevgi ve saygıyla yaklaştıklarını vurguladı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) ülkenin genleriyle oynayarak kötülük yaptığını öne sürdü ve dış politikada Türkiye'yi yalnızlaştırdığını iddia etti.

Özel'in konuşmasında dikkat çeken diğer bir konu ise Pençe operasyonunun süresi boyunca elde edilen siyasi ve askeri hedeflerin değerlendirilmesi ve Suriye'deki askerlerin ihtiyaçlarının takip edilmesi gerektiği oldu.

Editör: İHSAN KURAN