Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl ilçe yönetimi, eski ilçe başkanı Bengül Kavlan ve eski milletvekili adayı Erkan Dönmez hakkında disiplin işlemleri başlatıldığını duyurdu. İnegöl'de CHP'nin son seçimlerdeki başarısında önemli roller üstlenen Erkan Dönmez, disipline sevk edilenler arasında. Dönmez'in, Saadet Partisi'nin İnegöl Belediye Başkan adayının tanıtım etkinliğine katılması ve burada çekilen toplu fotoğrafta yer alması disiplin sürecinin başlatılmasına gerekçe olarak gösterildi.

CHP İnegöl ilçe yönetimi sözcüsü Zemci Şahin, Erkan Dönmez'in parti kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle disipline sevk edildiğini, ancak sürecin henüz uygulama aşamasına geçmediğini belirtti. Dönmez'in tutumunun, disiplin sürecinin ilerleyip ilerlemeyeceğini belirleyeceği ifade edildi.

Bengül Kavlan'ın durumu ise hem Saadet Partisi etkinliğine katılmasından hem de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlardan ötürü inceleniyor. Kavlan'dan savunma talep edildiği açıklandı.

Tiyatro Uğultu'nun "At Yalanı Seveyim İnananı" Oyunu Beşinci Mevsim Kültür Merkezi'nde Tiyatro Uğultu'nun "At Yalanı Seveyim İnananı" Oyunu Beşinci Mevsim Kültür Merkezi'nde

Konuyla ilgili açıklama yapan Erkan Dönmez, kendisine herhangi bir resmi bildirimde bulunulmadığını, disipline sevk edildiğine dair haberlerin dedikodulardan ibaret olduğunu söyledi. Dönmez, parti içindeki konumunu koruyor ve disipline sevk edilme sebebi olarak gösterilen etkinliğin üzerinden bir ay geçtiğini hatırlattı.

Bu iki önemli ismin disiplin sürecine tabi tutulması, parti tabanında tepkilere yol açtı. 

Kaynak: İnegölOnline