Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ikinci bir 'helalleşme' çağrısı yapmaya hazırlanıyor. Yerel seçimlere odaklanan CHP, Zafer Partisi ile yapılan protokolün etkisini azaltarak, özellikle Kürt seçmenin yeniden partisine çekmeyi hedefliyor. Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kürt vatandaşların eşit haklara sahip olduğunu vurgulayarak, ikinci helalleşme çağrısını pekiştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Yeni helalleşme çağrısı

Kobani Davasında Kararlar Açıklandı Kobani Davasında Kararlar Açıklandı

Özgür Özel'in, eldeki büyükşehirleri kaybetmemek ve doğudaki oyları korumak amacıyla CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Helalleşme' çağrısına benzer bir girişimde bulunduğu ifade ediliyor. Özel'in, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Kürtlerin 'daha az eşit' olduğunu iddia etmesinin, bu yeni çağrının bir parçası olduğu iddia ediliyor.

CHP'nin aynı zamanda Millet İttifakı'ndaki diğer partilerin seçmen tabanını kazanma stratejisi de devam ediyor. Bu çerçevede CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul teşkilatlarına uyarı mesajı gönderdi. Mesajda, daha önce ittifak içerisinde bulunan partilere karşı kırıcı ve negatif bir dil kullanılmaması, siyasi polemiklere girilmemesi, saygılı ve yapıcı bir dil kullanılması gerektiği vurgulandı. Bu yaklaşımın, sıcak diyalogların devamını sağlamak adına kritik önem taşıdığı belirtildi.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57