CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan uzman çavuşların sorunlarını çözmek amacıyla bir kanun teklifi hazırladı. Sarıgül, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlerin acısıyla birlikte uzman çavuşların kadroya geçmesi talebinin siyasi değil, vicdani bir talep olduğunu vurguladı.

BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi

CHP Erzincan Milletvekili Sarıgül'den önemli açıklama

1954 yılından beri Türk Silahlı Kuvvetleri'nde sözleşmeli olarak görev yapan uzman çavuşların durumuna dikkat çeken Sarıgül, "Sözleşmeli vatan savunması olmaz, uzman çavuşlarımızın kadroya geçmesi şart. Vatan ve bayrak için bekleyenler, yurdumuzu yaşatmak için can veren bu kahramanlar yıllardır TBMM'den bu haberi beklemekteler. Kimsenin hakkını istemiyorlar, başka bir statüye geçmek istemiyorlar, mesleki güvence içinde olmak istiyorlar." şeklinde konuştu.

Sarıgül, hazırladığı kanun teklifi için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Parti Grup Başkanvekilleriyle görüşerek destek isteyeceğini belirtti. "Uzman çavuşların kadroya geçmesi talebimiz siyasi bir talep değil, kesinlikle vicdani bir taleptir. Bugünlerde Meclis'in ortak kararıyla bu yasanın çıkacağına inanıyorum." dedi.

Ayrıca, basın toplantısında Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel ile ilgili sorulara da yanıt veren Sarıgül, sporun siyasetle karıştırılmasını doğru bulmamakla birlikte, oyuncunun ihraç edilmesini de doğru bulmadığını ifade etti.

Sarıgül'ün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı iddialarına ilişkin ise "Siyasetin giriş kapısı var, çıkış kapısı yok. Siyasette yarın, öbür gün ne olacağı belli olmaz. Siyasetin sermayesi hakkın gücünü, halkın gücüyle buluşturmak. Vatandaşın sevgisi sizi nereye taşıyor, onu bilemezsiniz." açıklaması dikkat çekti.

Editör: İHSAN KURAN