Daha önce Cevat Asa'nın aday gösterildiği Kestel Belediye Başkanlığı için, ani bir kararla Akan Ayaz aday olarak belirlendi. Bu değişiklik, parti içi dinamikleri ve yerel siyasetin seyrini nasıl etkileyecek?

Beklenmedik Kararın Perde Arkası

İlk Tepkiler ve İstifalar

CHP'nin Kestel ilçesinde başlangıçta aday olarak gösterdiği Cevat Asa'nın yerine Akan Ayaz'ın adaylığının açıklanması, parti içinde ve kamuoyunda geniş yankı buldu. Cevat Asa aday gösterildiğinde, Kestel İlçe Örgütü'nden gelen tepkiler ve ardından kadın ve gençlik kollarının istifa haberleri, aday değişikliğine giden sürecin fitilini ateşledi.

Genç Gazete Chp Bursa Kestel'de Belediye Başkan Adayını Değiştirdi (2)

Aday Değişikliğinin Nedenleri

Aday değişikliğine giden sürecin nedenleri konusunda resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Cevat Asa'nın adaylıktan çekilmesi ve Akan Ayaz'ın aday olarak gösterilmesi, yerel siyasette yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. 

Genç Gazete Chp Bursa Kestel'de Belediye Başkan Adayını Değiştirdi (1)-1

"Ben istifa felan etmedim. Genel merkez tarafından adaylığımız geri çekilmiştir"

 "31 Mart seçimlerini kazanmaya gidiyorken, ben istifa felan etmedim. Genel merkez tarafından adaylığımız geri çekilmiştir. Gerekli açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağım... Saygılarımla" dedi.  - Cevat Asa

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı istifa etti İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı istifa etti

Genç Gazete Chp Bursa Kestel'de Belediye Başkan Adayını Değiştirdi (1)-2

Cevat Asa'dan Açıklama

Cevat Asa, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, adaylığının genel merkez tarafından geri çekildiğini duyurdu. Asa'nın bu açıklaması, aday değişikliğinin perde arkasında neler olduğu konusunda soru işaretlerini artırdı. 

Genç Gazete Chp, 37 Gün Önce Açıkladığı Belediye Başkan Adayını Değiştirdi (1)

Editör: Özkan Duran