Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Püf Noktaları: Google Flights Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Püf Noktaları: Google Flights

Türkiye'nin iklim değişikliğine uyum sürecinde önemli bir adım atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) II kapsamında bir hibe programı başlattı. Bu program, Türkiye'de toplumların dirençliliğini artırmayı, doğal kaynakları geliştirmeyi ve şehirlerin iklim değişikliğine uyum kapasitelerini güçlendirmeyi hedefliyor. Bakanlık, bu kapsamda 6,8 milyon avro hibe sağlayacak ve 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdürecek.

Yeni Hibe Programının Detayları

Bakanlığın yeni hibe programı, belediyeler, il müdürlükleri, kalkınma ajansları, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler gibi çeşitli kurum ve kuruluşlara destek verecek. Programın amacı, yerel ve bölgesel düzeyde iklim değişikliğine uyumu güçlendirmek.

İklim Değişikliğiyle Mücadelede Kararlılık

Bakanlık, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda tüm paydaşlarla iş birliğini artırarak Türkiye'nin çevresel hedeflerine ulaşmasını hedefliyor. Bu çerçevede, Ulusal İklim Değişikliği Uyum Planları'nda belirtilen eylemlerin yerelde uygulanmasına odaklanıyor.

Belediyelere Özel Önem

Bakanlık, özellikle belediyelerin iklim değişikliğine uyum konusunda kendilerini güncellemeleri için bu finansman desteğinin büyük önem taşıdığını vurguluyor. Bu destekle, şehirlerin iklim değişikliğine karşı daha dirençli hale gelmesi amaçlanıyor.

Kaynak: