Renkli etkinliklerle Bursa'nın kültürel hayatına katkıda bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Bursa Sanat Çalıştayı'nda 7 farklı ülkeden 21 sanatçıyı ağırladı. Bir hafta boyunca kentin tarihi mekanlarından ilham alan sanatçılar, Bursa'nın eşsiz manzaralarını kendi yorumlarıyla tuvallere taşıdı.

Bursa’ya Yeni Atandı, İlk Ziyareti Vali Demirtaş'a Oldu Bursa’ya Yeni Atandı, İlk Ziyareti Vali Demirtaş'a Oldu

AW040157_03

Bursa'nın Ruhu, Uluslararası Ressamların Fırçasında

Bursa'nın Tarihi Mekanlarına Sanatsal Yolculuk

Sanatçılar, Muradiye Külliyesi, Orhangazi ve Osmangazi Türbeleri, Ulucami, Kozahan ve diğer tarihi yerlerde ilhamlarını artırarak, daha sonra atölyede bu izlenimleri tuvale aktardı. Bu eşsiz eserler, ‘Ressamların Fırçasından Bursa Resim Sergisi’nde sanatseverlerle buluştu.

AW040157_02

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı'ndan Teşekkür

“Her şehrin bir hikayesi vardır. Bursa'nın hikayesi, belki de en orijinal hikayelerden biridir. Ressamlarımızın eserlerinde bunu net görmek mümkün. Bu çalışmalar Bursa'ya değer olarak kalacak. Yüreklerine sağlık.”

AW040157_07

Küratör Aynur Mahmudova Kaplan'dan Açıklama

“Ressamlarımız güzel Bursa’yı adım adım dolaşarak etkileşimlerini atölye ortamında kendi tuvalleri üzerine, kendi yorumları ile yansıttılar. Bu çağdaş sanatçıların yaptığı eserler geleceğe kalacak.”

AW040157_01

Uluslararası Bursa Sanat Çalıştayı, Bursa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini, uluslararası arenada tanıtan ve bu değerleri farklı bakış açılarıyla yorumlayan sanatçıları bir araya getirerek, şehrin sanatsal hayatına önemli bir katkıda bulundu.

Editör: Umut Gökdaş