Güzelyalı Marina'dan suya inen Bursa Kürek Kulübü sporcuları, antrenmanları sırasında yunusların eşlik ettiği eşsiz bir deneyim yaşadı.

Yunusların Büyüleyici Eşliğinde Antrenman

Kürekçilerin Sıra Dışı Deneyimi

Yunuslar, sporcuların etrafında dolaşarak ve avlanarak su üzerinde adeta bir gösteri sundu. Amatör kürek sporcusu Emre İpek, bu deneyimi "Gerçekten bir belgesel aslında" şeklinde tanımladı ve suyun üzerinde olmanın verdiği huzuru dile getirdi. İpek, bu deneyimi, "Bu iyot kokusu, martıların sesi, yunuslarla beraber kürek çekmek tamamen çok farklı bir duygu." sözleriyle ifade etti.

Yunuslarla Karşılaşmanın Heyecanı

İpek, "Şanslıysanız sabah misafirleriniz oluyor. Bu sabah 3 yunus, kürek çekerken bize eşlik etti. Çok keyifliydi. Hem gün doğumunu seyretmek hem de yunuslarla beraber suda olmak gerçekten dünyada yaşanamayacak duygulardan biri." ifadelerini kullandı.

deniz yunus (2)

"Gerçekten bir belgesel aslında. Çünkü karabataklar önümüzde pike yapıyorlar, ağzında bir balıkla çıkıyorlar. Martılar size eşlik ediyorlar. Çok keyifli bir ortam." - Emre İpek, Amatör Kürek Sporcusu

Kulübün Profesyonel Yolculuğu

Kulübün kurucusu ve başantrenörü Ozan Yelaldı, sporcuların hobi olarak başladıkları kürek sporuna suyun üzerinde olmanın verdiği keyif ve meditasyonla profesyonel anlamda yönelmeye başladıklarını belirtti. Yelaldı, "Biraz da suyun üzerinde olmanın meditatif bir kısmı vardır. Bunun yanı sıra da biz burada yunuslarla çok fazla antrenman yapabiliyoruz." dedi.

Bursa Platformu’ndan Kestel’de yapılmak istenen yeni OSB’ye Tepki Bursa Platformu’ndan Kestel’de yapılmak istenen yeni OSB’ye Tepki

deniz yunus (1)

Bu eşsiz deneyim, Bursa Kürek Kulübü için sadece bir antrenman değil, aynı zamanda doğanın muhteşem güzellikleriyle iç içe bir yaşam deneyimi olmuştur.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR