Evleri yıkıldığı için çadırlara ve konteynerlere yerleşen Hataylıların en önemli sorunlarından biri de su.

Peş peşe gelen depremler yüzünden şehrin altyapısı kullanılamaz hale gelince, afetzedeler ihtiyaçlarını taşıma suyla karşılamaya çalışıyor.

Büyük depremin ikinci haftasında Hatay’da görevlendirilen ve geçici barınma alanları oluşturmak, yardımların dağıtımını koordine etmek ve seyyar tuvaletler kurmakla görevlendirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bunun yanı sıra depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Bursa’da Bugün Kimler Vefat Etti | 28 Mart 2024 Bursa’da Bugün Kimler Vefat Etti | 28 Mart 2024

Kullanma suyu temininde yaşanan zorluk nedeniyle Tarım ve Peyzaj A.Ş. marifetiyle 5 su tankeri ile sahaya inen Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın imdadına yetişiyor. Ekipler; rutin olarak seyyar tuvaletlerin depolarına su takviyesi yapmanın yanında, mahalle mahalle sokak sokak gezip, vatandaşların kullanma suyu ihtiyacını karşılıyor. Her sabah 5 tankerle sahaya çıkan ekipler, güneş batana kadar defalarca tur atıp, her gün 300 ton suyu Hataylılarla buluşturuyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin su tankerini mahallenin girişinde gören vatandaşlar da büyük sevinç yaşıyor. Vatandaşlar; su bidonları, leğenler ve bakraçlar, ne varsa bulup tankerin yanında sıraya geçiyor. Susuzluk yüzünden günlerdir çocuklarına banyo bile yaptıramayan ailelerin tek derdi ise ihtiyaçlarını karşılayabilecek birkaç bidon su alabilmek. Tankerden sularını alan depremzedeler, bir günü daha susuz geçirmeyeceklerinin mutluluğu ile kaldıkları çadırın yolunu tutuyor.

Kaynak: igf