Bursa'da toplu taşıma ücretlerine yapılan yılın ilk zammıyla ilgili detaylı bilgiler ortaya çıktı. Bursa Minibüsçüler Odası tarafından alınan karara göre, minibüs ve dolmuş hatlarındaki ücretlere yüzde 40 oranında zam yapıldı. 30 Ocak tarihinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile yapılan toplantının ardından alınan bu karar, akaryakıt fiyatlarındaki artışların etkisiyle gerçekleşti.

Bursa Toplu Taşıma Zammı: Akaryakıt ve Maliyet Artışlarına Dayalı Yüzde 40 Zam Uygulandı

Esnaf odası başkanı Rafet Burgaz, taleplerinin yüzde 60 olduğunu ancak vatandaşları düşünerek ortak bir noktada anlaşma sağladıklarını belirtti. Burgaz, “Normalde bu zam bize yeterli değil ama vatandaşı da düşünerek orta bir yolda buluşup bunu idare etmek zorunda kalıyoruz. Artan maliyetlere göre çok kar etmenin peşinde değiliz. Mazota sürekli zam geliyor, maliyetler artıyor” dedi.

Cumhur İttifakına Bursa Belediye Birliği Seçimlerinde Soğuk Duş Cumhur İttifakına Bursa Belediye Birliği Seçimlerinde Soğuk Duş

Bursa Minibüs ve Dolmuş Ücretlerine Yapılan Yüzde 40 Zam: Artan Maliyetler ve Esnafın Zorlu Mücadelesi

Geçmişte 2 buçuk yıl zam almadan hizmet verdiklerini hatırlatan Burgaz, akaryakıt ve parçaların fiyatlarındaki artışın esnafı olumsuz etkilediğine vurgu yaptı. Başkan Burgaz, Ağustos ayında yapılan önceki zamdan sonra akaryakıt fiyatlarında ciddi bir artış olduğunu belirterek, bu zamların esnafı olumsuz etkilediğini ifade etti.

Zam Kararı ve Akaryakıt Fiyatlarındaki Artış: Bursa'da Toplu Taşıma Ücretlerindeki Yüzde 40'lık Zam

Başkan Burgaz, akaryakıta gelen zamların esnafı olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Bugün zam almış olabiliriz, ama mazottan yine kaybım olacak. 1 lira zam koyulduğu halde bile depomda 50-100 lira fark ediyor. Aylık olarak ise 3 bin lira olarak fark yansıyor” şeklinde konuştu.

Yapılan zam sonucunda güncellenen fiyat tarifelerine göre:

DOĞU MİNİBÜSLERİ

  • Doğu minibüsleri ücreti 19.50 TL oldu, indi bindi ücreti de 19.50 TL olarak güncellendi.
  • Üniformalı öğrenciler için ise ücret 13.50 TL olarak belirlendi.

BURSA - MUDANYA MİNİBÜSLERİ

  • Mudanya - Bursa arası tam yolcu taşıma ücreti 30 TL'ye yükseldi.
  • Öğrenci taşıma ücreti ise 22 TL olarak güncellendi.

GÖRÜKLE MİNİBÜSLERİ

  • Görükle-Küçük Sanayi minibüsleri tam ücreti 16.50 TL, öğrenci ücreti 14.50 TL oldu.
  • Uzun mesafe köylerde ise 31.50 TL ücret ödenecek.

Esnafın belini büken akaryakıt zamları ve diğer maliyet artışlarına rağmen, esnafın vatandaşları düşünerek daha ılımlı bir zam oranı talep ettiği vurgulanarak, artan maliyetlere karşılık esnafın hâlâ makul bir kar marjı hedeflemediği belirtilmiştir.

Editör: İHSAN KURAN