Bin 843 hafızın icazet aldığı Bursa'da düzenlenen tören, duygu dolu anlara sahne oldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hafızlardan büyük beklentiler içinde olduğunu ifade ederken, Bursa'nın önemli isimleri de törene katılarak duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

AW044615_02

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Hafızlara Özel Mesaj

Ali Erbaş: "Hafızlarımızı Akademisyen Olarak Görmek İstiyoruz"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hafızların eğitimlerini devam ettirerek akademisyen olmalarının önemine vurgu yaptı:

“Gönlüm istiyor ki öğrencilerimizin çoğu hafızlardan oluşsun. Hafız öğrencilerimizin eğitimlerini devam ettirerek akademisyen olmaları bizim için çok önemli."

AW044615_01

Erbaş: “Kur'an'dan Uzak Yaşayarak Aydınlık Bulamayız”

Kur'an'ın hayatımızdaki önemine değinen Erbaş, şunları söyledi:

“Kur'an'dan uzak yaşayarak yolumuzu aydınlatacak başka bir unsur bulamayız”

AW044615_07

Mahmut Demirtaş: "Hafızlar Etraflarına Işık Saçacak"

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, hafızlığın kutsallığını vurgulayarak, hafızların etraflarına ışık saçacağına inandığını belirtti.

AW044615_06

Alinur Aktaş: "Bursa'da Türkiye Rekoru Kırıldı"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hafızlık sürecinin değerine değinirken, Bursa'da kırılan Türkiye rekoruna da dikkat çekti:

“Diyanet İşleri Başkanımızın verdiği bilgiye göre dün Trabzon’da 1461 kardeşimizle yapılmış. Bugün ise salonda 1843 kardeşimiz ile yapılıyor, bu da bir Türkiye rekoru. Osmanlı’yı kuran şehir, Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’ya da bu yakışır”

Törende, hafızlara ve hocalarına belgelerin takdim edilmesiyle birlikte etkileyici bir sona erişildi.

Gastro İnegöl, Bursa'nın İlçe Belediyelerine Örnek Oluyor! Benzeri Bursa'nın O İlçesine Açılıyor! Gastro İnegöl, Bursa'nın İlçe Belediyelerine Örnek Oluyor! Benzeri Bursa'nın O İlçesine Açılıyor!

AW044615_05

Editör: Umut Gökdaş