Bursa’da 2025-2026 eğitim öğretim yılı 8 Eylül Pazartesi günü başlıyor.
Binlerce öğrenci ve velinin aynı anda yollara çıkmasıyla yaşanabilecek yoğunluğu azaltmak için Bursa Büyükşehir Belediyesi, raylı sistemlerden otobüslere kadar ulaşımda kapsamlı tedbirler aldı.

Raylı sistem ve otobüs seferleri artırıldı
Bursa’da metro hatlarında 130 araç 560 sefer yaparken, raylı sistemlere paralel güzergahlarda da ek otobüs seferleri devreye sokuldu. Toplam 416 otobüs, 4 bin 905 seferle vatandaşlara hizmet verecek. Böylece hem öğrencilere hem de şehir içi yolculuk yapanlara daha hızlı ve güvenli ulaşım imkânı sağlanacak.

Yoğun bölgelerde büyük kapasiteli otobüsler devreye girdi
Özellikle Terminal, Siteler ve Acemler Aktarma Merkezi gibi yoğun bölgelerde sefer sayıları artırıldı. Okulların bulunduğu hatlarda ise yolcu kapasitesi yüksek otobüsler hizmete alındı. BURULAŞ ekipleri sahada anlık takip yaparak taleplere göre düzenleme yapıyor.

BursaKart değişimleri hızlandırıldı
BursaKart işlemlerinde de yenilikler getirildi. Cep Ofis sayısı 5’ten 12’ye, hizmet masası sayısı ise 20’ye çıkarıldı. Vatandaşlar, Osmangazi, Acemler, Üniversite, Arabayatağı, Hamitler, Terminal, Küçüksanayi, Emek, Odunluk, Şehreküstü, Kestel ve Gemlik istasyonlarında kartlarını sıra beklemeden yenileyebilecek.

İşlem süresi 30 saniyeye düştü
Kişiselleştirilmiş BursaKart almak isteyenler için hizmet noktaları artırılırken, işlem süresi 1 dakikadan 30 saniyeye indirildi. İnegöl, Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Gemlik gibi ilçelerde de kart işlemleri yapılabiliyor. Kart değişimlerinde mevcut bakiye ve vizeleme tarihi korunarak yeni karta aktarılıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı önlemler sayesinde, yeni eğitim ve öğretim yılının ilk gününde kent trafiğinin daha düzenli işlemesi hedefleniyor.





