Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kozinoğlu’nun şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde İstanbul ve Tekirdağ’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda eski gazeteci Osman Arslan, ambulans şoförü Süleyman Kaba, dönemin cezaevi müdürü Ömer Vatan ve dönemin vardiya amiri Kazım Beyke gözaltına alındı.
Üç şüpheli adliyeye sevk edildi
Kolluk ifadesi alınan ambulans şoförü Süleyman Kaba serbest bırakıldı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan Osman Arslan, Ömer Vatan ve Kazım Beyke ise Silivri Adliyesi’ne sevk edildi.
Osman Arslan tutuklandı
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden eski gazeteci Osman Arslan, “yetkili makamlarca açıklanması yasaklanan gizli bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla açıklama” ile “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçlarından tutuklandı.
Arslan, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.
İki şüpheli adli kontrolle serbest
Dönemin cezaevi müdürü Ömer Vatan ile dönemin vardiya amiri Kazım Beyke ise “yurt dışı çıkış yasağı” şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.
Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında yürütülen işlemler sürüyor.






