Orhangazi, Orhaneli, İznik ve Karacabey ilçelerinin yanı sıra Bursa kent merkezinin daha güçlü bir altyapıya kavuşturulması amacıyla başlatılan proje, Orhangazi'de İznik Gölü sahiline yakın bir noktada yer alıyor. Günlük 17 bin metreküp kapasiteli mevcut arıtma tesisine ek olarak inşa edilen yeni tesis, tamamlandığında günlük 51 bin metreküp kapasiteye ulaşacak. BUSKİ tarafından yürütülen çalışmaların Eylül 2024’e kadar tamamlanması ve tesisin devreye alınması bekleniyor.

Bursa'da O İlçeye 40,5 Milyon Euroluk Yatırım Yapılacak! (2)

Çevresel ve Ekonomik Katkılar

Yeni arıtma tesisi, Orhangazi’nin yanı sıra İznik, Orhaneli ve Karacabey'deki mevcut arıtma tesislerinin kapasitesini de artıracak. İznik İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi günlük 9 bin metreküpten 24 bin metreküpe çıkarılacak. Bu projeyle, İznik Gölü’ne ve çevreye büyük değer katılacak. Özellikle turşu üretimi ile ünlü Gedelek'teki tesislerin atıkları ve mahallenin tüm atıkları da Gedelek Terfi Hattı ile yeni arıtma tesisine taşınacak ve burada arıtılacak.

Bursa'da O İlçeye 40,5 Milyon Euroluk Yatırım Yapılacak! (4)

Tarihi Bir Adım

Orhangazi İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, toplamda 40 milyon 500 bin euroluk yatırım bedeliyle bölgenin en büyük çevresel yatırımlarından biri olarak tarihe geçecek. Yeni tesis, hem çevresel sürdürülebilirliği sağlama hem de bölgedeki ekonomik faaliyetleri destekleme açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: İHA