Bursa Polisinin sabrını taşırmak için ellerinden geleni yaptılar Bursa Polisinin sabrını taşırmak için ellerinden geleni yaptılar

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, vatandaşların can ve mal güvenliği adına polis ekipleri ara sokaklar, caddeler ve terk edilmiş binalarda 'huzur' uygulaması başlattı. Bu uygulama kapsamında çeşitli suçlardan aranan 12 kişi yakalandı.

AW056187_01

Uyuşturucu ve Silah Ele Geçirildi

Asayiş Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan operasyonda, şüpheli şahıslara yönelik sorgulamalar ve üst aramalar gerçekleştirildi. Bu aramalarda 35 gram uyuşturucu madde ve 50 fişek silah ele geçirildi.

AW056187_05

Trafik Kurallarına Uymayanlara Ceza

Operasyon sırasında trafik ekipleri de devreye girdi. Kural ihlali yapan 298 araç sorgulandı. Bu sorgulamalar sonucu 13 araç sürücüsüne toplamda 89 bin 543 lira idari ceza kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğü: "Yapılan uygulamanın amacı vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak, huzuru sağlamaktır. 'Huzur' uygulamaları hız kesmeden devam edecek."

Yapılan 'huzur' uygulamasıyla hem suçluların yakalanması hem de trafikteki kural tanımayan sürücülere gereken cezaların verilmesi sağlandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü, bu tür uygulamaların devam edeceğini vurguladı.

AW056187_07

Editör: Abdullah Argun