Bursa'da gerçekleştirilen TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası seçimlerinde, Demokrat Harita Mühendisleri Grubu ve Çağdaş Demokrat Harita Mühendisleri Grubu arasındaki rekabet, yönetim kurulunda dengeli bir güç dağılımıyla sonuçlandı. 1183 üyenin 594'ünün katılımıyla, iki gruptan toplamda 7 üye yönetim kuruluna seçildi.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin olağan genel kurul ve seçimleri, BAOB Yerleşkesi'nde yapıldı. Yoğun bir katılımın olduğu seçimlerde, 1183 üyeden 594'ü oy kullanma hakkını yerine getirdi. İki ana gruptan Demokrat Harita Mühendisleri Grubu'ndan dört, Çağdaş Demokrat Harita Mühendisleri Grubu'ndan ise üç kişi olmak üzere, yönetim kurulunun yeni üyeleri belirlendi.

Seçimlerin sonucunda, yönetim kuruluna seçilen üyelerin görev dağılımı, kurulun kendi içinde yapacağı oylama ile netleşecek. İnegöllü İlker Tokdemir gibi isimlerin de aralarında bulunduğu seçilen üyeler, odanın yönetiminde çeşitliliği ve temsiliyeti artırma konusunda önemli bir adım attı.

Editör: Umut Gökdaş