Osmangazi'de meydana gelen acımasız bombalı saldırının ardından gerçekler tek tek ortaya çıkıyor. ,

20 Nisan 2022 tarihinde Bursa'nın Osmangazi ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucunda infaz koruma memuru Cengiz Yiğit hayatını kaybetti. Bu saldırıyla ilgili soruşturmada terör örgütü MLKP üyesi Seda Baykan, Dilek Arsu ve Mehmet Mustafa Uzkar'ın isimleri belirlendi. Saldırının planlayıcılarından Baykan'ın bomba düzeneğini yol kenarına yerleştirdiği, Arsu'nun yardımcı olduğu ve Uzkar'ın ise araçla taşıma yaptığı tespit edildi.

Şüphelilerin Yakalanması

17 Eylül 2022'de İzmir'in Dikili ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyonla, saldırıyla ilgili üç şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyette susma haklarını kullandıktan sonra tutuklandı. Bununla birlikte, İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde yer alan Cebrail Gündoğdu'nun da 22 Ekim'de İzmir'in Menemen ilçesinde yakalandığı bilgisine ulaşıldı.

thumbs_b_c_a2f9415d9a3bbe7ce40dcec6db00771b

Saldırının Arkasındaki Örgüt

Soruşturmanın tamamlandığı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede saldırıyı, birçok terör örgütünün oluşturduğu HBDH terör örgütünün üstlendiği belirtildi. Ayrıca, sanıkların çeşitli suçlamalarla 913'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İşe gitmek üzere evden çıkan gençten 5 gündür haber alınamıyor İşe gitmek üzere evden çıkan gençten 5 gündür haber alınamıyor

Sanıklardan Savunma

Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, sanıkların savunmaları alındı. Sanıklardan Dilek Arsu, suçlamaları reddetti:

"Hakkımda üstüme atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Seda ile aynı evi paylaşıyoruz. Aynı evi paylaşan insanın beraber görülmesi kadar doğal ne olabilir?"

Sanık Seda Baykan ve Mehmet Mustafa Uzkar da suçlamaları reddederek masum olduklarını ifade ettiler. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

Editör: Umut Gökdaş