İnegöl'de çiftçilere Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını son günlere bırakmamaları konusunda önemli uyarı yapıldı. Şu ana kadar yaklaşık 800 üreticinin kayıt işlemini tamamladığı belirtilirken, 3 binden fazla çiftçinin işlemlerini henüz yaptırmadığı açıklandı. ÇKS kaydı bulunmayan üreticilerin tarımsal ilaç temininde de sorun yaşayabileceği ifade edildi.

Yeni Parti Bursa İl Başkanlığı ön seçimi, 18 Ekim 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek. Nihat Yeşiltaş ile Özgür Şahin'in yarışacağı seçim öncesinde Yeni Parti İnegöl İlçe Başkanı Erkan Dönmez, parti üyelerini sandığa davet etti.

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanlığı, gıdada taklit ve tağşiş uygulamalarına karşı denetimlerin artırılması ve yaptırımların ağırlaştırılması çağrısında bulundu. Gıda güvenliğinin toplum sağlığını doğrudan ilgilendirdiğini belirten parti yönetimi, hapis cezası, ticaretten men ve tesis kapatma gibi yaptırımların uygulanmasını istedi.

İnegöl Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen Erasmus Days 2026 etkinliğinde, okulun Erasmus+ projesi kapsamında gerçekleştirilen Finlandiya ve İspanya hareketlilikleri tanıtıldı. Öğrenciler, Avrupa ülkelerinin kültürleri ve eğitim sistemleri hakkında bilgiler paylaştı.

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Ahmet Yıldız, Azerbaycan'da başörtüsü nedeniyle eğitimde mağduriyet yaşadığı belirtilen öğrenciler için açıklama yaptı. Yıldız, inanç ve vicdan özgürlüğünün korunması gerektiğini vurgulayarak dört maddelik çağrıda bulundu.

Şubat 2027’de yapılacak olan İnegöl Esnaf Kefalet Kooperatifi seçimleri için bir isim daha adaylığını açıkladı.

İnegöl'de nefes borusuna tavuk eti kaçan 1 yaşındaki A.A., kaldırıldığı hastanede kalbinin durması üzerine doktorların müdahalesiyle yeniden nefes almaya başladı. Bursa'ya sevk edilen bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, İnegöl'de üreticilerin ve sanayicilerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti. Artan maliyetler, yüksek faiz oranları ve döviz kuru politikalarını eleştiren Ağıralioğlu, "Üreterek batma dönemi diye bir dönem tarifi varsa o dönem bu dönemdir. İnsanlar üreterek, çalışarak zarar ediyorlar" dedi.

İnegöl'de meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kaza, İnegöl'den Akhisar Yolu giriş istikametine uzanan Karalar Yolu üzerinde yaşandı.

İnegöl'de artan kira fiyatları, mutfak masrafları ve temel ihtiyaç giderleri aile bütçelerini zorluyor. Ekim 2026 itibarıyla kirada yaşayan 4 kişilik bir aile için hazırlanan örnek bütçede aylık giderler 87 bin TL'ye ulaşıyor. Peki, İnegöl'de 4 kişilik bir ailenin geçinebilmesi için aylık ne kadar gelire ihtiyacı var?

İnegöl'de özel halk otobüsünden indiği sırada dengesini kaybeden kadın yolcu yaralandı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı kadın hastaneye kaldırıldı.

İnegöl AVM, “Bugün Bir Adım, Yarın Bir Dünya” projesiyle geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmalarını ziyaretçilerle buluşturuyor. Proje kapsamında 17 Ekim'de öğrencilerin katılacağı resim yarışması, 28-31 Ekim tarihlerinde ise geri dönüştürülen objelerden oluşan bir sergi düzenlenecek.

Bursa'da 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü kapsamında ilkokul öğrencilerine hijyen eğitimi verildi. Doruk Sağlık Grubu ve Tunçsiper Okulları iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte çocuklar, doğru el yıkama yöntemlerini uygulamalı olarak öğrendi.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yağışın ardından etkili olan şiddetli fırtına, bir halı sahada hasara yol açtı. Fırtınanın etkisiyle yıkılıp parçalanan direkler cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Birlikte Güzel Yarınlara, Güvenli Bursa" projesi kapsamında 48 ortaokul öğrencisi sinema etkinliğinde buluştu. Öğrenciler, bilim ve teknoloji temalı "Robot 404" adlı animasyon filmini izledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinde 9 şube müdürlüğüne vekaleten görevlendirme yapıldı. Belediye Meclisi toplantısında açıklanan karara göre, 8 isim farklı birimlerde şube müdür vekili olarak görevlendirildi.

Bursa'da etkili olan kuvvetli yağış ve fırtınanın ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelinde 839 personel ve 285 araçla görev yapan ekipler, yağış nedeniyle meydana gelen 645 olaya müdahale etti.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde belediye ekipleri, sonbaharla birlikte park ve yeşil alanlarda biriken yaprakları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Toplanan yapraklar çöpe atılmak yerine kompost gübreye dönüştürülerek yeniden değerlendiriliyor.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, TBMM Genel Kurulu'nda Halk TV'ye kayyum atanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kararın kanalın yayın politikasıyla bağlantılı olmadığını savunan Kılıç, hukuki süreçlerin basın özgürlüğü tartışmalarından bağımsız değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bursa'nın İznik ilçesinde kaybolan 3 yaşındaki Alman Kurdu cinsi köpeğini arayan Ziya Yılmaz, vatandaşlardan yardım istedi. Yılmaz, köpeğini bulup kendisine ulaştıran kişiye ödül vereceğini açıkladı.

Bursa'da yürürken telefonla konuşan kadının cep telefonunu motosikletle kapkaç yaparak çalan 2 şüpheli, polisin 48 saatlik çalışmasıyla yakalandı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kullanılan motosikletin de çalıntı olduğu belirlendi. İki şüpheli tutuklandı.

Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir'de 16 Ekim 2026 baraj doluluk oranları merak ediliyor. BUSKİ, İSKİ, ASKİ ve İZSU verilerine göre Bursa'da doluluk yüzde 60,98, İstanbul'da yüzde 48,02 seviyesine ulaştı. Ankara ve İzmir'deki su rezervlerinin son durumu da belli oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bursa'da yarın etkili olması beklenen kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış nedeniyle vatandaşlara SMS gönderdi. Yapılan uyarıda sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve fırtına tehlikelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bursa genelinde et ve et ürünleri üreten ve satan 220 işletme eş zamanlı denetlendi. Kıyma, köfte, sucuk, kebap ve döner gibi ürünlerden alınan numuneler, içeriklerinin incelenmesi amacıyla laboratuvara gönderildi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçimlerin ardından yönetim değişikliği resmileşti. Düzenlenen devir teslim töreninde konuşan yeni Başkan Özer Matlı, mevcut projelerin sürdürüleceğini belirterek Bursa için yeni dönem hedeflerini açıkladı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde sanatseverlere kapılarını açan CURE Art Gallery, ilk sergisinde ressam Ahmet Oran ve Ekrem Yalçındağ'ın eserlerini bir araya getirdi. Balat'taki galeride düzenlenen sergi, 12 Kasım 2026'ya kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Bursa'nın önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da sezonun ilk kar yağışı görüldü. Dağın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, bölgedeki vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.

Bursa'nın önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da kar yağışı etkili oluyor. Bölgede lapa lapa yağan kar, canlı yayın kameraları aracılığıyla anlık olarak izlenebiliyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ




