Artvinli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ARSİYAD) Başkanı Erdinç Acar, Yönetim Kurulu olarak büyük bir adım atmış ve ARSİYAD Artvin Kültürevi için yer tahsisinin yapıldığını duyurdu. Başkan Acar, Nilüfer Belediyesi ile yapılan olumlu görüşmeler sonucunda 15 yıllığına kiralanacak 2 bin 500 metrekarelik arsayı elde ettiklerini belirtti.

Bursa'da Artvin Kültürevi için imzalar atıldı

ARSİYAD, Artvin Kültürevi İçin Nilüfer Belediyesi ile Anlaştı

Bursa'da Artvin Kültürevi için imzalar atıldı

ARSİYAD Başkanı Erdinç Acar, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'e teşekkür ederek, "Yönetim Kurulumuz olarak bu dönemde en önemli hedefimiz durumundaki ARSİYAD Artvin Kültürevi'ni hayata geçirmek için çok önemli bir aşama kaydettik. Planları hazır olan ARSİYAD Artvin Kültürevi'nin temelini bir an evvel atarak inşaatı da kısa sürede bitirmek istiyoruz" dedi.

Bursa'da Artvin Kültürevi için imzalar atıldı

Başkan Acar, 20. yılını kutlayan ARSİYAD'ın büyük bir hayalinin gerçekleşeceğini ifade ederek, "ARSİYAD olarak biz büyük bir aileyiz. Dolayısıyla, 'birlikten kuvvet doğar' sözünden yola çıkarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ARSİYAD Artvin Kültürevi'nin yapımında da üyelerimizin desteğini alacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Projenin mimari çalışmasını Mimar Nizamettin Kaya'nın hazırladığını belirten Başkan Acar, projenin tamamlandığında 2 bin 500 metrekare üzerinde 2 katlı, bodrum kat dahil toplam 560 m² içerisinde restoran ve Artvin yöresel ürünleri satış yeri, Artvin Müzesi, toplantı salonu, ve çok amaçlı salon ile Yönetim ofisinin yer alacağını açıkladı.

ARSİYAD Artvin Kültürevi'nin inşaatının bir an önce başlaması için çalışmalara hız verdiklerini belirten Başkan Acar, "ARSİYAD üyeleri olarak bir araya geldik ve kültürevi için elimizden gelen desteği sağlama konusunda kararlıyız. Bu proje, sadece Artvin'in kültürel mirasını korumakla kalmayacak, aynı zamanda bölgenin ekonomik ve turistik potansiyeline katkı sağlayacak" dedi.

ARSİYAD Artvin Kültürevi'nin tamamlandığında, Artvin'in zengin kültürel dokusunu yansıtan bir merkez olması ve bölge halkına kültür ve sanatın yanı sıra ekonomik faydalar sağlaması bekleniyor.