Bursa’da ense ve boyun bölgesinde oluşan ciddi yaralar nedeniyle koruma altına alınan ak pelikan, yaklaşık 5 ay süren kapsamlı bir rehabilitasyon sürecinin ardından yeniden doğal yaşam alanına kavuştu. Tedavi ve nekahat dönemi başarıyla tamamlanan yaban kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Karacabey Longoz Ormanları’nda doğaya salındı.

Geçtiğimiz aylarda yaralı halde bulunan ak pelikan, bölge sakinlerinin ihbarı üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince muhafaza altına alınmıştı. Uzman veteriner hekimlerin gözetiminde başlatılan tedavi sürecinde, pelikanın yaralarına müdahale edilerek gerekli tıbbi bakımları yapıldı. 5 ay süren rehabilitasyon aşamasında pelikanın genel sağlık durumunun tamamen düzeldiği, uçuş yetisini geri kazandığı ve beslenme reflekslerinin normale döndüğü kaydedildi.

Bursa'da 5 Aylık Yaşam Mücadelesi Kanat Çırparak Özgürlüğe Uçtu! (2)

Bursa'da sinema salonunda iyilik mesaisi: Işıklar kapanmadı
Bursa'da sinema salonunda iyilik mesaisi: Işıklar kapanmadı
İçeriği Görüntüle

Karacabey Longoz Ormanları’nda gerçekleştirilen doğaya salım anı, DKMP ekipleri tarafından anbean takip edildi. Taşıma kafesinden çıkarılan ak pelikanın kısa sürede suya yöneldiği ve doğal yaşamına hızlıca uyum sağladığı gözlendi. Yetkililer, bölgedeki yaban hayatının korunmasına yönelik faaliyetlerin aralıksız sürdüğünü ve yaralı bulunan yaban hayvanlarının tedavi süreçlerinin büyük bir titizlikle yönetildiğini vurguladı.

Kaynak: İHA