Bursa'nın kış turizm merkezi Uludağ'da etkili olan yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkilerken, yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanlar için hayvanseverler yardım seferberliği başlattı. Kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği zirvede, açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan köpeklerin yardımına vatandaşlar yetişti.

Bursa’da görme engelli bireyler masallar aracılığıyla hayal kurdu
Bursa’da görme engelli bireyler masallar aracılığıyla hayal kurdu
İçeriği Görüntüle

Doğa şartlarının ağırlaşması nedeniyle kendi imkanlarıyla beslenemeyen onlarca köpek, hayvanseverlerin karla kaplı alanlardaki belirli noktalara bıraktığı mamalarla beslendi. Bölgeye gelen vatandaşlar sadece mama bırakmakla kalmayıp, soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşayan hayvanlarla yakından ilgilenerek durumlarını kontrol etti. Hayvanseverlerin getirdiği yiyecekleri fark eden çok sayıda köpeğin beslenme anları objektiflere yansırken, bölgedeki vatandaşlar sahipsiz hayvanların hayatta kalması için yoğun çaba sarf etti.

Uludağ'da Kar 1 Metreyi Aştı Aç Kalanların Imdadına Yetiştiler! (2)

Bursa'da kuaförlük yapan hayvansever Kubilay Akar, kış mevsiminin sert geçtiği Uludağ'da sokak hayvanlarının unutulmaması gerektiğini ifade etti. Özellikle ağır kış şartlarının yaşandığı yüksek kesimlerde sokak hayvanları için mama ve su desteğinin hayati bir önem taşıdığına dikkat çeken Akar, sahipsiz hayvanlara yönelik gerçekleştirdikleri yardım faaliyetlerinin artarak devam edeceğini vurguladı. Akar, zorlu hava koşullarında vatandaşların benzer duyarlılığı göstermesinin önemine değindi.

Kaynak: İHA