Başkan Bozbey'den yeğen açıklaması Başkan Bozbey'den yeğen açıklaması

Bursa'nın önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, yarı yıl tatilinin ardından kayak severlerin ilgi odağı oldu. Ancak kayak bilme deneyimi olmayanlar için bu keyifli sporun maliyeti oldukça yüksek. İşte Uludağ'da kayak yapmak isteyenlerin karşılaştığı maliyetler:

Bursa Uludağ kayakseverlerin uğrak noktası

1. Eğitim Maliyetleri

  • Kayak bilmeyenler için saatlik eğitim ücreti, 1.750 ile 2.000 TL arasında değişiyor.
  • Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği'nin uzman hocaları tarafından verilen 2 saatlik eğitim, yaklaşık 3.500 TL'ye mal oluyor.

2. Ekipman Maliyetleri

  • Günlük kayak takımı maliyeti kıyafet olarak 1.800 TL civarında. Standart kayak fiyatları 700 TL'den başlayıp 1.200 TL'ye kadar çıkabiliyor.
  • Kayak takımı kiralama işletmelerinde, kayağın tarzına ve kalitesine göre fiyatlar değişiyor.

3. Skipass Ücretleri

  • Günlük skipass ücretleri Uludağ'da 950 TL (online 850 TL) civarında. Bu ücret, sadece pistlere giriş için geçerlidir.
  • Diğer kayak merkezlerinde skipass ücretleri farklılık göstermektedir. Kars Sarıkamış'ta günlük skipass 550 TL, 17.00-20.00 saatleri arasında ise 150 TL olarak belirlenmiştir. Erzurum Palandöken'de bazı oteller müşterilerinden skipass ücreti almazken, diğer tesislerin günlük skipass ücreti 700 TL'dir. Kayseri Erciyes'te ise günlük skipass satılmamakla birlikte çıkış ücretleri yetişkinler için 60 TL, çocuklar için 45 TL, yetişkin yayalar için 25 TL ve çocuk yayalar için 15 TL olarak belirlenmiştir.

Bu maliyetlerle birlikte Uludağ'da bir gün boyunca kayak yapma toplam maliyeti, eğitim, ekipman ve skipass ücretleri dahil olmak üzere yaklaşık 5.000 TL'ye ulaşmaktadır. Diğer kayak merkezlerinde ise bu maliyetler farklılık göstermektedir.

Uludağ'daki kayak takımı kiralama işletmecisi Gökhan Özgaç, sömestir tatili sebebiyle fiyat artışı olmadığını belirtirken, kayağın kalitesine göre fiyatların değişebileceğini ve günümüz enflasyon oranına bakıldığında fiyatların normal olduğunu ifade etti. Özgaç ayrıca, yoğunluğun artmasıyla işlerin hızlanacağını ve beklenen kar yağışıyla birlikte tatilin daha da keyifli geçeceğini umut ettiğini belirtti.

Editör: İHSAN KURAN