Bursa'da 30 Mart 2024 Cumartesi günü için Meteoroloji'nin yayınladığı hava tahmin raporuna göre, şehir genelinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Gün boyunca güneşli gökyüzüyle birlikte, sıcaklık 26 dereceye kadar yükselecek. Bu sıcaklık değeri, mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor ve hafif bir yaz havası hissiyatı yaratabilir.

Yarın da, yani 31 Mart Pazar günü için ise sıcaklıkta bir yükseliş öngörülüyor. Yeni haftanın başında Bursa'da yaz havası yaşanacak. Termometrelerin 30 derece seviyelerine kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Bu durum, mevsim geçişlerine tipik bir örnek teşkil ediyor ve şehirdeki vatandaşların sıcak havaya hazırlıklı olmaları gerekebilir.

5 günlük hava durumu detaylarına göz atıldığında, Bursa'nın önümüzdeki günlerde genel olarak güneşli ve sıcak bir hava etkisi altında kalacağı görülüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, ancak yağışın beklenmediği bir dönem olması öngörülüyor. Bu nedenle, dışarıda vakit geçirecek olanların güneş kremi kullanmaları ve sıvı alımına dikkat etmeleri önem arz edebilir.

Bursa'da hava durumu ile ilgili son tahminlere göre, şehir genelinde hafta sonu ve yeni hafta için sıcaklık artışları ve bazı uyarılar bekleniyor. İşte detaylar:

Hafta sonunun ilk günü, sabah saatlerinde parçalı bulutlu bir gökyüzüyle başlayan Bursa'da, termometreler 12 derece civarında seyrediyor. Gün ilerledikçe, bulutların azalmasıyla birlikte güneş daha belirgin hale geliyor ve sıcaklık öğle saatlerinde 18 dereceye kadar yükseliyor. Öğleden sonra hava daha da ısınıyor ve termometreler 23 derece seviyelerine kadar çıkıyor. Akşam saatlerine doğru hafif bir düşüş yaşanarak, gün batımında 24 derece civarında seyrediyor. Geceleyin ise hava 17 dereceye kadar soğuyor.

Bursa Ziraat Odaları Rant'a Karşı Bursa Ziraat Odaları Rant'a Karşı

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, Bursa'da sıcaklık hafta sonu ve yeni hafta boyunca artacak. Pazar günü sabah saatlerinde 13 derece olarak başlayacak olan gün, az bulutlu ve güneşli bir atmosferle geçecek. En yüksek sıcaklık ise 27 derece civarında olacak.

Haftanın ilk iş günü olan Pazartesi, yine sabah saatlerinde 13 derece civarında başlayacak. Gün boyunca parçalı bulutlu ve güneşli bir hava hakim olacak ve termometreler 29 dereceye kadar çıkacak.

Salı günü ise sabah saatlerinde hava 14 derece civarında seyredecek. Az bulutlu ve güneşli bir gün geçiren Bursa'da, sıcaklık en yüksek 30 derece civarında ölçülecek.

Çarşamba günü ise sabah saatlerinde hava 13 derece civarında seyredecek. Gün içerisinde az bulutlu bir hava bekleniyor ve termometreler 22 derece civarında seyredecek.

Bursa'da hafta sonu ve yeni hafta boyunca sıcak ve güneşli bir hava bekleniyor. Ancak, sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşların güneş ışınlarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemlidir.

Kaynak: Özkan Duran