Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olarak bilinen Bursa, geçmişten gelen zengin mutfak kültürü ile bu yıl ikinci kez düzenlenen Gastronomi Festivali'nde ön plana çıktı. Festival, hem yerel halkı hem de ziyaretçileri Bursa'nın lezzetleriyle buluşturdu ve kentin turizmine büyük bir katkı sağladı.

Bursa Gemlik’te polisten kaçan araç, terk edilmiş olarak bulundu Bursa Gemlik’te polisten kaçan araç, terk edilmiş olarak bulundu

3 Günde İlgi Gören Festivalin İstatistikleri

Festival, 3 günde 500 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlarken, resmi Instagram hesabı ise 482 bin 955 ziyaretçiye ulaşarak rekor kırdı. Tüm sosyal medya paylaşımları, 20 milyona yakın izlenme aldı, böylece festivalin tanıtımına büyük bir katkı sağlandı.

3-670

Değerlendirme Toplantısı ve Gelecek Planları

2. Gastronomi Festivali'nin değerlendirme toplantısı, Bursa'daki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıda, festivalin sonuçları ve gelecek yıl düzenlenecek festivalin ilkeleri değerlendirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Festivalde 85 ticari firma, 37 üretici kadın kooperatifi, 30 kamu kurumu ve STK'lar olmak üzere toplam 152 katılımcı yer aldı. 2024 yılındaki festival için ise hedefimiz daha seçici bir yaklaşımla festival alanındaki firma sayısını sınırlandırmak, nicelik yerine niteliğe odaklanmak olacaktır" dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü'nden Değerlendirme

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, Bursa'nın sanayi şehri olmanın ötesinde turizm ve kültür şehri olma yolunda ilerlediğini vurgulayarak, festivalin seviyesini bir adım daha yükseltmeleri gerektiğini belirtti.

Editör: Umut Gökdaş