Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2025 yılı genelinde FETÖ’ye yönelik yürütülen operasyonlarda bugüne kadar 910 kişinin tutuklandığını, bin 6 kişi hakkında da adli kontrol uygulandığını duyurdu. Son operasyonda yakalanan 50 şüphelinin büyük bir bölümünün, FETÖ’nün güncel yapılanması içinde faaliyet yürüttüğü belirlendi.
Jandarma tarafından yürütülen operasyonlar Aksaray, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İzmir, Karaman, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mersin, Şanlıurfa ve Yozgat illerinde gerçekleştirildi.
Şüphelilerin, örgütün sözde güncel yapılanmasında aktif görev aldıkları, ankesörlü telefonlar üzerinden örgütle iletişim kurdukları, iltisaklı derneklere finans sağladıkları ve sosyal medya üzerinden propaganda yaptıkları tespit edildi.
Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemize aralıksız devam ediyoruz.”
Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve 20 ildeki İl Jandarma Komutanlıkları tebrik edildi.





