Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında hazırlanan iki özel sergiyi izlenime sundu. ‘Bursa'da Zaman Ramazan’ ve ‘Ramazanın Işığı Mahya’ sergileri, Bursalıları Ramazan kültürünün derinliklerine götürerek zamanda yolculuk yapmalarını sağlıyor. Bu etkinlikler, Bursa'nın tarihsel ve kültürel zenginliğini keşfetmek isteyen ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor.
Yüzyıllardır Bursa'da şekillenen Ramazan kültürünü hatırlatmak amacıyla hazırlanan ‘Bursa'da Zaman Ramazan’ sergisi, Hanlar Bölgesi Sağrıcı Sungur Mescidi Önü'nde açıldı. Geçmişten günümüze Bursa’da Ramazan ayının sosyal ve kültürel yaşantısını gözler önüne seren sergi, 3 Nisan 2025 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu sergi, Bursa'nın tarihî dokusunun Ramazan dönemindeki yansımasını sunarak, ziyaretçileri nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor.
Mahyacılığın kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerinden biri olan ‘Ramazanın Işığı Mahya’ sergisi ise Tayyare Kültür Merkezi yanındaki UNESCO Meydanı'nda ziyaretçilerini bekliyor. Osmanlı’dan günümüze uzanan 500 yıllık bir geçmişi olan mahya sanatının gelişimini anlatan bu sergi, Türk sanatının önemli bir parçasını sergiliyor. Ziyaretçiler, bu özel sergiyle birlikte mahyanın tarihî evrimini ve Bursa'daki önemini keşfedecekler. ‘Ramazanın Işığı Mahya’ sergisi de 3 Nisan tarihine kadar açık kalacak.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şehrin çok zengin bir sanat kültürüne sahip olduğunu belirterek, bu kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için büyük çaba harcadıklarını ifade etti. Başkan Bozbey, sergilerin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında hazırlandığını ve Bursalıları 3 Nisan'a kadar sergileri ziyaret etmeye davet etti.