İŞKUR'dan Gelecek Meslekler Raporu: Hangi İşler Yükselişte? İŞKUR'dan Gelecek Meslekler Raporu: Hangi İşler Yükselişte?

Bulgaristan'da GERB-SDS ittifakı, PP-DB ittifakı ve Hak ve Özgürlükler Hareketi (DPS) tarafından sunulan yasa tasarısı, 165 oyla kabul edildi. Peki, bu değişiklikler neleri içeriyor?

Yargı Sisteminde Reformlar

Yasa tasarısı, ülkenin yargı sisteminde önemli reformlar yapılmasını hedefliyor. Bu reformlarla adalet sistemi daha şeffaf ve bağımsız hale getirilmeye çalışılacak.

Cumhurbaşkanının Yetkileri Kısıtlanıyor

Cumhurbaşkanının bazı yetkileri de kısıtlanıyor. Geçici hükümet kurma yetkisi sınırlanacak ve belirli bir aday havuzundan seçilecek.

Çifte Vatandaşlığa İmkan Tanınıyor

Bir diğer önemli değişiklik, çifte vatandaşlığa sahip Bulgaristan vatandaşlarının, 18 ay boyunca ülkede ikamet etmeleri halinde milletvekili olabilmelerine imkan tanınması.

Cumhurbaşkanı Radev'in Tepkisi

Ancak Cumhurbaşkanı Rumen Radev, değişikliklerin yargıdaki temel sorunları ele almadığını ve ülkenin adil yönetişim taahhüdünü potansiyel olarak zayıflattığını savunuyor. Radev, değişikliklerin demokratik değerleri desteklemekten ziyade iktidar partilerinin çıkarlarıyla örtüştüğünü ileri sürüyor.

Bu tarihi yasa değişikliği, Bulgaristan'da siyasi ve hukuki pek çok tartışmayı beraberinde getirirken, ülkenin geleceğinde önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.

Kaynak: aa