İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında, gece saatlerinde göçmenleri taşıyan bir bot battı. İlk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi sağ olarak kurtarıldı. Saat 02.00 sıralarında meydana gelen olay sonrası bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı helikopter, insansız hava aracı, gemi ve botlar sevk edildi. Kurtarılan göçmenlerin ifadeleri doğrultusunda denizde kaybolan başka kişilerin olabileceği belirtilirken, ekiplerin arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Güllü'nün ölümüyle ilgili tutuklanan kızı Tuğyan'ın ifadeleri ortaya çıktı
Güllü'nün ölümüyle ilgili tutuklanan kızı Tuğyan'ın ifadeleri ortaya çıktı
İçeriği Görüntüle

Sahil Güvenlik Ekiplerinden Yoğun Müdahale

İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen Sahil Güvenlik ekipleri, kısa sürede denize açılarak arama çalışmalarına başladı. Yapılan ilk incelemelerde, denizde 4 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. 2 kişi ise sağ olarak kurtarılarak kıyıya çıkarıldı. Kurtarılanların sağlık durumlarının iyi olduğu, ancak büyük bir şok yaşadıkları öğrenildi.

Kayıplar İçin Arama-Kurtarma Sürüyor

Kurtarılan göçmenlerin ifadeleri, bota daha fazla kişinin bulunduğunu ortaya koydu. Bu nedenle arama çalışmaları genişletildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı 1 helikopter, 1 insansız hava aracı, 1 gemi ve 5 botun katıldığı operasyon sürüyor. Bölge halkı da çalışmaları endişeyle takip ediyor. Yetkililer, kayıp göçmenlere ulaşmak için arama çalışmalarının aralıksız süreceğini bildirdi.

Kaynak: DHA