Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya ve Ankara çevreleri yağışlı geçecek.

Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak yağışların hakim olması beklenirken, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar görülecek

. Özellikle Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinde yağışlar kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacak.

Genç Gazete Hava Durumu 23 Mart (3)

Bugün Hava Durumu nasıl? Hafta sonu yağış var mı? 27 Nisan Cumartesi Bugün Hava Durumu nasıl? Hafta sonu yağış var mı? 27 Nisan Cumartesi

Önemli Meteorolojik Uyarılar

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinde beklenen kuvvetli ve yoğun kar yağışı nedeniyle ani sel, su baskını, tipi, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Genç Gazete Hava Durumu 23 Mart (4)

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

Batı kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Marmara ile doğu kesimlerde güneyli, diğer yerlerde ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar esmesi bekleniyor.

Genç Gazete Hava Durumu 23 Mart (1)-1

Buzlanma ve Don Olayı Uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Vatandaşlarımızın yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Genç Gazete Hava Durumu 23 Mart (1)

Kaynak: mgm.gov.tr