Bugün yağış beklenen yerler neresi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre ülkemizde yağış beklenen yerler şöyle; Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniya çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri...

Bursa ve İnegöl'de Hava Nasıl? Bursa ve İnegöl'de Hava Nasıl?

Bu bölgelerimizde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi var.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl Yağış Var Mı 21 Nisan 2024 Pazar (2)X

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Tahminlere göre hava sıcaklıkları batı kesimlerde 2-4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Sıcaklıklar, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl Yağış Var Mı 21 Nisan 2024 Pazar (3)X

RÜZGAR DURUMU NASIL?

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Tahminlere göre Batı Karadeniz kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70, yer yer 80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl Yağış Var Mı 21 Nisan 2024 Pazar (4)

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI VAR

Yağışların gece saatlerinden Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl Yağış Var Mı 21 Nisan 2024 Pazar (1)X

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI 

Batı Karadeniz kıyılarında güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat kısa süreli 80 km/saat) bekleniyor.

Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Aman dikkat!

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl Yağış Var Mı 21 Nisan 2024 Pazar (2)

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi var.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl Yağış Var Mı 21 Nisan 2024 Pazar (1)

DENİZLERDE HAVA NASIL?

Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtına; Doğu Karadeniz ile Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz'de Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7, doğusu 6 ila 8 yer yer 9, öğle saatlerinden sonra geneli güneydoğudan 4 ila 6; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinde kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren güneydoğudan 3 ila 5 yer yer 6, batısı yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, batısı sabah saatlerinde 3,0 ila 3,5 m yer yer 4,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara denizinde Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan, sabah saatlerinden sonra güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Ege'de Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege'nin kuzeyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinden sonra güneybatıdan 4 ila 6 yer yer 7; Güney Ege'de güney ve güneybatıdan, sabah saatlerinde güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinden sonra kuzeyi 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m yer yer 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz'de Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, İskenderun Körfezi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5, batısı yer yer 6; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van gölünde Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50 m; Görüş: İyi.

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü