Özellikle Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Ankara çevreleri ve Mersin'in doğusu yağışlı geçecek.

Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı, batı kesimlerde ise pus ve sis bekleniyor.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl, Yağış Var Mı (2)

Yağış Beklenen Bölgeler ve Uyarılar

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak. İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Kuvvetli yağışların; Adana'nın doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bingöl çevrelerinde görülmesi öngörülüyor.

Özellikle Adana'nın doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl, Yağış Var Mı (4)

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak. Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden eserken, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl, Yağış Var Mı (1)-1

Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın! Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!

Denizlerde de hava durumu değişiklik gösterecek. Batı Akdeniz'in batısında fırtınamsı rüzgarlar beklenirken, Karadeniz ve Ege Denizi'nde rüzgarların yönü ve şiddeti değişiklik gösterecek.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl, Yağış Var Mı (1)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR