Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin güney ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, bazı bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların beklendiği bir döneme giriyor.

JASAT çevreyi kirletenleri yakaladı JASAT çevreyi kirletenleri yakaladı

Özellikle Batı Akdeniz, Balıkesir ve Denizli çevrelerinde yağışlar etkili olacak. Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı beklenirken, ülkenin diğer bölgelerinde hava genellikle az bulutlu ve açık geçecek.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl Sıcaklıklar Artıyor, Çığ Tehlikesine Dikkat! (3)

Hava sıcaklıklarında mevsim normalleri üzerinde bir artış gözüküyor

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Bu sıcaklık artışı, günlük yaşam ve sağlık üzerinde çeşitli etkiler yaratabilir. Diğer yerlerde ise sıcaklıklar mevsim normalleri civarında olacak.

Rüzgarlar raporu

Ülke genelinde genellikle güneyli yönlerden esen hafif, ara sıra orta kuvvetli rüzgarların hakim olması tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi bulunuyor. Kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda dikkatli olunması gerekiyor.

Çığ tehlikesi konusunda dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl Sıcaklıklar Artıyor, Çığ Tehlikesine Dikkat! (4)

Bölgelerimizde Beklenen Hava Durumu

Marmara ve Ege'de Bahar Havası var

Marmara Bölgesi, parçalı ve az bulutlu bir havanın hakim olacağı, Batı Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin iç kesimlerinde ise yağmur ve sağanak yağışların görülebileceği bir gün geçirecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgesel olarak pus ve sis olaylarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl Sıcaklıklar Artıyor, Çığ Tehlikesine Dikkat! (1)-1

İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hava durumu

İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hava durumu genellikle parçalı ve az bulutlu olacak. Sabah ve gece saatlerinde ise pus, sis ve yer yer buzlanma olayları yaşanabilir. Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışı beklenirken, bölgedeki vatandaşların çığ tehlikesine karşı uyanık olmaları gerekiyor.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl Sıcaklıklar Artıyor, Çığ Tehlikesine Dikkat! (1)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR